„A Fidesz feketeöves aljassága”

A Párbeszéd Magyarországért szerint az információszabadságról szóló törvény javasolt módosításával az Orbán-kormány újabb szöget ver a demokrácia koporsójába – mondta a párt társelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.
Szabó Tímea úgy fogalmazott: az indítvánnyal a Fidesz megpróbálja ellehetetleníteni a kormányzati és kormányközeli „lopások és rablások”, illetve a korrupciós ügyek felderítését.

A független képviselő szavai szerint az adatigénylés költségtérítésének kiterjesztése is elfogadhatatlan, de ez a rendelkezés „csak a jéghegy csúcsa”.

A politikus „feketeöves aljasságnak” nevezte, hogy korlátozzák a döntés-előkészítő adatok nyilvánosságra hozatalát, ugyanis a jogszabály elfogadása után „minden adatkikérést meg lehet tagadni” – emelte ki. Szintén aggályosnak tartotta a szerzői jogvédelemhez fűződő adatigénylés szabályozását, miközben alaptörvénybe ütközőnek minősítette, hogy továbbra sem lesz hatékony titokfelügyelet.

A PM azt követeli, hogy vonják vissza az „aljas” és alaptörvénybe ütköző indítványt, ha ezt nem teszik meg, akkor a párt Áder János köztársasági elnökhöz, illetve az Alkotmánybírósághoz fordul az ügyben – jelentette be.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.