A Fidesz épp csak a lényeget nem oldotta meg a devizahiteles problémában

A szocialisták szerint a kormány elhibázott gazdaságpolitikája vezetett a forint gyengüléséhez, ezért 2010-es árfolyamon kellett volna forintosítani a devizahiteleket - jelentette ki Burány Sándor az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának szocialista elnöke a portfolio.hu-n megjelent felmérés adatait idézte, amely szerint a válaszolók kétharmada csalódott a banki elszámoló levelek kiküldését követően.

Ugyanakkor 5-8 százalék válaszolta azt, hogy a Fidesz által korábban megjelölt 20-30 százalékos mértékben csökkent a törlesztőrészlete.

Ez is alátámasztja, hogy a devizahitelesek veszteségeit csak kisebb részben okozta a pénzintézetek által alkalmazott kamatpolitika. A veszteség elsősorban a forint árfolyamgyengülésének a következménye - jelentette ki Burány Sándor.

Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a 2010 előtti szocialista kormány eredményes válságkezelése nyomán 2010-ben 260 forint volt egy euró, egy svájci frank pedig 180 forint, miközben most, öt év Fidesz-kormányzás után az euróért 303, a svájci frankért pedig több mint 290 forintot kell fizetni.

Vagyis a Fidesz intézkedései nem oldották meg a fő problémát, az árfolyam kérdését - mondta az ellenzéki politikus.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.