A Fidesz az EB-nek: folytatjuk, Brüsszel!

A Fidesz folytatja azt a gazdaságpolitikát, amely már bizonyított – közölte a kormánypárt frakciója arra a hírre, hogy az Európai Bizottság Magyarországnak idén 2,9, jövőre pedig 2,2 százalékos növekedést jósol. A csökkenés nem tévesztette meg a pártot: a Fidesz azért örül, mert 2017-re 2,5 százalékos a prognózis. 
A Fidesz-frakció szerint a magyar reformok működnek, és ezt már a korábban Magyarországot rendszeresen bíráló Európai Bizottság is kénytelen elismerni. A kormánypárt képviselőcsoportja csütörtökön az MTI-nek arra reagált, hogy az Európai Bizottság úgynevezett őszi gazdasági prognózisában Magyarországnak idén 2,9, jövőre 2,2, 2017-ben pedig 2,5 százalékos gazdasági növekedést jósol.
 
Magyarország öt évvel ezelőtt még Görögországhoz hasonlóan csőd közeli országnak számított, de „amióta szakítottunk Brüsszel, az IMF és a balliberálisok megszorításokra épülő politikájával”, Magyarország megerősödött, pénzügyileg stabil, csökkentette az államadósságot, visszaszerezte gazdasági önrendelkezését és tartós növekedési pályára állt – írta közleményében a Fidesz-frakció.
 
Hangsúlyozták, hogy a növekedés és a pénzügyi stabilitás megőrzése mellett számos a magyar lakosság szociális biztonságát erősítő intézkedést tudtak végrehajtani. Ezeket felsorolva az adócsökkentéseket, a béremelési programokat, a rezsicsökkentést, a forintosítást, a családpolitikai és foglalkoztatási programokat említették. A Fidesz folytatja azt a gazdaságpolitikát, amely mára bizonyította, hogy képes stabilitást, növekedést és polgári berendezkedést teremteni – tették hozzá.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.