A felcsúti polgármesterre is rászállt az RTL Klub

A felcsúti polgármester cégének vállalkozásán halt meg tavaly egy munkás, mert ráomlott a munkagödör egy csatornázáskor - tudta meg az RTL Klub.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. volt a fővállalkozója annak a budapesti csatornázásnak, ahol tavaly decemberben egy munkásra ráomlott a munkagödör fala a XVII. kerületben - értesült az RTL Klub Híradója. A férfi nem élte túl a balesetet.

A munkavédelmi felügyelők megvizsgálták az esetet, és azt állapították meg, hogy a csatornázásnál kevesebb dúcoló anyagot használtak a szükségesnél, a kiásott föld pedig túl közel volt a gödör széléhez.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal ezután a közvetlen munkáltatóra és az őt felkérő alvállalkozóra is 800-800 ezer forintnyi pénzbírságot szabott ki, ám a munkáltató nem volt együttműködő, a szabályos munkabaleseti jegyzőkönyvet pedig még mindig nem állították ki.

A család kártérítést szeretne kapni, a balesetért azonban egyik cég sem vállalja a felelősséget. A munkáltató nem hajlandó nyilatkozni, az alvállalkozó szerint viszont a fővállalkozó Mészáros és Mészáros Kft. tervei voltak a rosszak.

A felcsúti polgármester tulajdonában álló cég szerint a tervekkel nem volt gond, mert azokat a hatóság, a mérnökök és a közműszolgáltatók is jóváhagyták.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.