„A felcsúti földoligarcha túlnyerte magát”

Az MSZP szerint alapos a gyanú, hogy Bitay és Mészáros titkos találkozóján eldőlt: még több birtok marad Orbán Viktor földijének és barátjának kezén.

– Már a múlt héten sem hitte el senki Bitay Mártonnak, hogy fél órán keresztül a fociról társalgott Mészáros Lőrinccel. Lassan az is körvonalazódik, miről tárgyalt valójában a földügyi államtitkár a felcsúti polgármesterrel – írja közleményében Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő, elnökhelyettes, és Beke Károly, az MSZP országos elnökségi tagja, az agrár tagozat vezetője.

Szerintük Bitay Márton földügyi államtitkár és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester titkos találkozóján szó sem volt a fociról. Arról volt szó, hogyan lehetne valahogy elsimítani, hogy a felcsúti földoligarcha nyilvánvalóan túlnyerte magát az eddigi földárveréseken.

Mészáros Lőrinc mosdatásának egyik módja az lehetett volna, hogy felemelik az egy személy által vásárolható területek határát. A másik, hogy az állami földalapkezelő visszavon néhány árverési hirdetményt, véletlenül pont azokat, amelyeket a felcsúti földoligarcha bérel.

Az MSZP szerint alapos a gyanú, hogy a titkos találkozón végül az utóbbi megoldás mellett döntöttek, így még több birtok marad Mészáros kezében. Amíg nem világos, ki adott rá utasítást, hogy a földügyekért felelős államtitkár és a felcsúti polgármester egy kávé mellett titokban döntsön a közvagyon részét képező állami földek sorsáról, el se indítsák az újabb földárveréseket! Ha pedig beigazolódik a gyanú, Bitay Mártonnak távoznia kell!

Az MSZP folytatja az aláírásgyűjtést a lopásgátló népszavazási kezdeményezéshez, amely épp a magyar föld szétlopása és a közpénz-milliárdokat kitalicskázó Matolcsyk és Mészárosok lopássorozatának megállítása ellen indult - zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.