A DK Polt átvilágítását követeli

A DK a parlament nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli összehívását kezdeményezi a legfőbb ügyész szerepének tisztázására a Quaestor-ügyben, egyúttal követeli Polt Péter azonnali nemzetbiztonsági átvilágítását is.

Vadai Ágnes, a DK politikusa, független országgyűlési képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a "fideszes brókerbotránnyal" kapcsolatban megkerülhetetlen Orbán Viktor miniszterelnök felelőssége, de nem indokolható a vádhatóság kivárása sem.

A Blikk előző napi cikkére utalva azt írta: miután napvilágot látott, hogy a Quaestor cégcsoport őrizetbe vett elnök-vezérigazgatójának, Tarsoly Csabának a titkára „szoros kapcsolatban áll" Polt Péter lányával, felmerül a gyanú, hogy az ügyészség késedelmes intézkedése mögött összefonódás húzódhat meg.

A DK szerint a Polt Péter vezette hatóság elfogult lehet a vizsgálat során a gyanúsított „fideszes bróker" javára, mindez pedig felveti annak lehetőségét, hogy Polt Péter nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a Legfőbb Ügyészség élén - közölte Vadai Ágnes, ezzel indokolva a nemzetbiztonsági bizottság összehívására és a legfőbb ügyész nemzetbiztonsági átvilágítására tett kezdeményezését.

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.