A DK nem megy el a bevándorlási vitára

A Demokratikus Koalíció politikusai nem vesznek részt a Fidesz által a bevándorlásról kezdeményezett parlamenti vitanapon, mert az ellenzéki párt álláspontja szerint a nagyobbik kormánypárt újra ellenségeket keres.
Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Fidesz az általa okozott problémákat és azok megvitatását kívánja elfedni az úgynevezett gazdasági menekültek új közellenségként kikiáltásával. Szerinte a Magyarországra érkező menekültek nem Magyarországot tekintik célpontjuknak. Ez nem csoda, hiszen sem valóságos, megbecsült munkahely, sem biztonságot nyújtó szociális ellátás nincs, még a magyar állampolgároknak sem - jelentette ki. A politikus szerint a kormány feladata az lenne, hogy valóságos munkahelyeket teremtsen, erősítse a szociális biztonságot, „visszavezesse" Magyarországot az európai demokráciák közé. Mivel erről nem tárgyal a Fidesz-frakció, kár is tanácskozni - tette hozzá.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kedden jelentette be, hogy a párt benyújtotta a parlamentnek a bevándorlásról szóló politikai vitanapra vonatkozó kezdeményezését. A „Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra" című vitanap-kezdeményezésüket indokolva közölte: két év alatt hússzorosára nőtt Magyarországon a politikai menedékjogot kérők száma, ám nagy részük „nyilvánvalóan nem politikai üldözött", hanem megélhetési céllal érkező bevándorló.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.