A DK most úgy emlékszik, számítottak balhéra

A Demokratikus Koalíció (DK) továbbra is követeli, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a bírósági döntésnek megfelelően hozza nyilvánosságra a trafikpályázat során elbírált értékelési lapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket.
Varju László pártigazgató hétfőn sajtótájékoztatón beszélt erről, jelezve, ezekből a dokumentumokból derülne ki egyértelműen, hogy kiknek az érdekében születtek a pályázati döntések.    
    
A DK szóvivőjét a sajtótájékoztatón kérdezték a párt szombati rendezvényén történtekről. Gréczy Zsolt megkövette Gulyás Mártont, a Krétakör Alapítvány ügyvezetőjét, akit a megmozduláson többször is megütöttek, miután egy "Cigányozás helyett baloldali megoldásokat" feliratú táblát emelt a magasba. A sajnálatos incidensről beszélő szóvivő ugyanakkor azt mondta, nem értik, hogy az Együtt-PM programszervezője és korábbi főtanácsadója miért kísérgette az ügyvivőt a helyszínen. Megjegyezte, hogy az esemény előtt felismerték őket, és a DK aktivistái, alkalmazottjai kérdezték is tőlük, hogy "ugye nem lesz balhé?", mert gyanakodtak rá, hogy valamire készülnek. Majd a rendőrségen elmondják, hogy ezt a gyanút mire alapozták - mondta.
   
Kijelentette: a videofelvételek alapján nem ismerték fel, hogy kik inzultálták Gulyás Mártont, de a DK tagjai között nem lehet olyan ember, aki "így elragadtatja magát".
   
Kérdésre válaszolva a szóvivő a miskolci polgármester-jelölésről elmondta: a demokratikus ellenzéki pártok több lehetséges jelölttel is tárgyaltak, de egyikük sem merte elvállalni a megmérettetést, végül - tudomása szerint - az MSZP javasolta a város volt rendőrkapitányát. Hozzátette, hogy Pásztor Albert független jelölt, akit az MSZP, a DK, valamint az Együtt-PM helyi szervezete, illetve a Miskolci Lokálpatrióták Egyesület támogat. Nem feltételezi, hogy a pártok helyi szervezetei ne ismernék azt az embert, aki harminc évig volt rendőr a városban - jegyezte meg. Gréczy Zsolt szavai szerint Pásztor Albert arról ismert a megyeszékhelyen, hogy feddhetetlen és megvesztegethetetlen, és "programszerűen" romákat vett fel a rendőrséghez, hogy ezzel is segítse a beilleszkedésüket.
   
Lehetséges, hogy néhányan kilépnek a Demokratikus Koalícióból, de sokkal többen lépnek be - felelte Gréczy Zsolt arra, hogy többen is tiltakoztak Pásztor jelölése ellen. Hangsúlyozta: a DK ma is rossz mondatoknak tartja a volt kapitány korábbi kijelentéseit, amelyek arról szóltak, hogy Miskolcon a rablások elkövetői cigány származásúak voltak, de szerinte rossz mondatok bárhol, bárkitől előkerülhetnek. A Magyar Liberális Párt egyik vezetőségi tagjáról, Rózsa Mihályról hétfőn derült ki, hogy négy évvel ezelőtt "megengedhetetlen, rasszista" bejegyzést tett a Facebookon, de a DK ettől még sem a pártot, sem a bejegyzés íróját, sem pedig Fodor Gábor pártelnököt nem tekinti rasszistának - folytatta a szóvivő.
   
Közölte, azért támogatják Pásztor Albertet, hogy ne a jelenlegi polgármester, a fideszes Kriza Ákos és "bűnszövetkezete tartsa kézben" a várost, hanem végre nyugalom, biztonság és munkahelyek legyenek.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.