Mutyigyanús útépítést vizsgálna a DK

A Demokratikus Koalíció nem érti, hogy Debrecenben miképpen kerülhet egy 530 méteres út megépítése majdnem 3 milliárdba. Azonnali vizsgálatot követelnek független szakértővel.
A Demokratikus Koalíció (DK) debreceni önkormányzati képviselői fölszólítják a cívisváros önkormányzatát és Papp László polgármestert, hogy azonnali hatállyal rendeljen el vizsgálatot a helyi nyugati kiskörút pályázatával kapcsolatosan, és még az építkezés megkezdése előtt rendeljen ki független igazságügyi építési szakértőt a helyzet tisztázására - közölte Varga Zoltán és Korcsog György DK-s képviselő. 
 
Mint beszámoltunk róla: az ellenzéki politikusok szerint nagyon furcsa, hogy egy közbeszerzés eredményeként a Duna Aszfalt Kft. a debreceni nyugati tehermentesítő kiskörút 530 méteres szakaszának építését bruttó 2,7 milliárd forintért végezheti el.
 
A DK-sok szerint ha valóban szó van a piac sokak szerint maffiamódszereket felvonultató újraosztásáról, akkor a Simicska-érdekeltségek helyett új cégcsoportok fognak nagyon rövid időn belül mesés módon helyzetbe kerülni. Szerintük ennek egyik jele lehet a Duna Aszfalt Kft. debreceni győzelme. 
 
Az ellenzéki bírálatra Papp László polgármester korábban azt mondta: Varga Zoltán DK-s képviselőt a tények soha nem zavarják, ha politikai érdektől vezérelve félre akarja vezetni a város polgárait. A kifogásolt útszakaszról a polgármester közölte:  a beruházás összetett fejlesztés, amely nem egy 530 méteres út építéséről szól, annál sokkal komplexebb.
 
A DK-t  a polgármester válasza nem elégítette ki. Varga Zoltán és Korcsog György kijelentette: a nyugati kiskörút első ütemének kivitelezését 2011-ben is már a Duna Aszfalt Kft. nyerte el 960 millió forintért, s habár a második ütem gyakorlatilag ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, mint az első ütem, az új bekerülési költség kirívóan magas. 
 
Hozzátették: nem ésszerű, hogy az építési ár a duplájára (sic!, valójában a triplájára - a szerk.) emelkedett, holott ugyanarról a munkáról van szó. 
 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.