A DK európai szervezetekhez fordul az új menekülttörvény miatt

Igaza lesz Orbán Viktornak: szeptember 15-étől valóban új időszámítás kezdődik - írja közleményében a DK. Az embertelenség időszámítása. A Fidesz új menekültügyi szabályai az ellenzéki párt szerint végleg kiírják Magyarországot a civilizált világból, az európai közösségből.

Az új büntetőeljárási rend szerint a gyermekekre, akár a csecsemőkre is a felnőttekre vonatkozó szabályokat kell majd alkalmazni és a menekültek számára a legfontosabb irataikat, a róluk szóló döntéseket sem fordítják le anyanyelvükre, megakadályozva, hogy megértsék, esetleg fellebbezni tudjanak a róluk szóló hatósági, bírósági határozattal szemben.

A Demokratikus Koalíció elutasítja ezt a gyalázatos és embertelen, Magyarországra szégyent hozó törvényt. Álláspontunk szerint nemzetközi szerződésekbe, az uniós szabályokba és Orbán saját egypárti alaptörvényébe is ütközik az a szabályozás, amely sorsokra, személyekre, életkorra való tekintet nélküli konténerbíráskodást vezet be. Humánus bánásmód, fedél, élelem és higiénés ellátás helyett fegyveres katonák, kerítés és statáriális bíráskodás várja a háború elől menekülő családokat.

A DK nemzetközi szervezetekhez fordul, hogy megakadályozza ezt a gyalázatot, egyúttal azt üzeni a világ közvéleményének, hogy a demokratikus Magyarország nem azonos az Orbán-kormány iszonyatos politikájával.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.