A magyar vasfüggöny miatt eldózerolnak egy százéves feszületet is

A szerb határra tervezett kerítésnek útjában áll egy 1908-ban emelt, út menti feszület. Eddig senki sem tiltakozott az eltüntetése ellen.
A déli határzár építési munkálatai során egy több mint száz éves, 1908-ban emelt útmenti keresztet készülnek ledózerolni Bácsszentgyörgy határában - hívja föl a figyelmet a Hírkép.com
 
A lap információink szerint „eddig sem Szűcs Gergely bácsszentgyörgyi polgármesternek, sem az egyháznak nincs semmilyen kifogása az ellen, hogy e kereszt helyén négy méteres, árammal ellátott kerítés épüljön ideiglenes határzár címén”. Mint fogalmaznak, a kerítés helyét kitűzték, egy hónap múlva, amikorra a szögesdrótnak és kerítésnek itt állnia kell, már nyoma sem lesz a keresztény könyörületességnek, tisztességnek, emberségnek. 
 
A lap megjegyzi: „Ez szimbolizálja a legjobban, hogyan törli el apránként jelenlegi kormányunk hazánk múltját és  
cseréli fel értékeit, szellemi és tárgyi emlékeit politikai hisztijére, és az élén álló vezetők fasiszta gondolatainak kiteljesítésére”.
 
A Hírkép megkérdezte a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Bajai esperesi kerületének esperesét, és a település polgármesterét, van-e erről tudomásuk és terveznek-e, tesznek-e valamit ellene. Várják a választ. 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.