„Botrányos” a cím, de sok újdonság nincs a mai Magyar Nemzetben

Botrány a reklámadó miatt című vezető anyaggal jelent ma meg a Magyar Nemzet. Az írás alcíme Simicska Lajos laptulajdonost idézi: a kormány terve újabb támadás a demokrácia ellen. A cikk ugyanakkor csak megismétli a milliárdos vállalkozó jóslatát, hogy totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány kiterjeszti a reklámadót. Simicska szerint Orbán Viktornak csak a lojális média kell, a kritikai hangút és az ellenségeset ellehetetleníti, ezt viszont ő nem hagyja, ezért háborúzik, bár nem tudja, melyik fél megy tönkre előbb ebben a harcban – olvasható.

Az írás nem tér ki a Magyar Nemzet, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió vezetőinek tegnapi felmondására (az impresszumban már az új lapvezetés névsora olvasható), sem arra, hogy a nyilatkozatoktól másfél évtizedig elzárkózó Simicska tegnap mindenkinek interjút adott, aki felhívta, árulásnak minősítette a történteket, a miniszterelnököt gecinek nevezte, és saját jövőjével kapcsolatban azt sem zárta ki, hogy merénylet áldozata lesz.

A napilap írása a Hír Tv hírműsoraihoz hasonlóan megemlékezik arról, hogy sajtóhírek szerint a reklámadó módosításáról Lázár János kancelláriaminiszter hetekig tartó titkos tárgyalásokon egyezett meg az RTL régiós alelnökével, a tévécsatornának így kevesebbet kell fizetnie, de a terhet szétterítik a médiapiac kisebb szereplői között. Végső döntés azonban még nincs, a 3. oldalon a cím is kérdőjeles: Lázár János lepaktált az RTL-lel?

A tulajdonosi érdeket előtérbe helyező cikket kivéve sok újdonsággal nem találkozhattak a Magyar Nemzet olvasói, akiket nem csak Simicska trágárságaitól kíméltek meg, a szerkesztőségben bekövetkezett változás okairól szóló közleménnyel sem terheltek.

A publicisztikai oldalon Kész Zoltán veszprémi képviselőjelöltet és rajta keresztül a baloldalt bírálja Pilhál Tamás. Kristóf Attila pedig arról ír, hogy a Fidesznek nincs komoly ellenfele, bár külföldről azon munkálkodnak, hogy legyen. Ezért szerinte ideje hátrébb vonni azokat, akik nem érzik „a társadalmi hangulat változását, amely a tüntetésekben is markánsan megnyilvánul”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.