A Cigány Párt és a Jobbik bukott meg legtöbbször

Alig volt olyan párt, amelyiknél nem találtak problémát a parlamenti választásra kapott állami kampánytámogatás felhasználásával kapcsolatosan - írja a Blikk.
A lap megszerezte az Magyar Államkincstár ellenőrzéséről készült beszámoló pártokra lebontott listáját. A legtöbb szabálytalanságot a Magyar Cigány Pártnál találta a MÁK, 61 jelöltből 41-nek volt problémás az elszámolása. Őket viszont a Jobbik követi a dobogón: 22 jelöltjük akadt fent a revízión.

A választási szövetségben induló baloldali pártok hat szabálytalanul költő jelöltet tudnak felmutatni, a Fidesz-KDNP-nél négyen buktak el a vizsgálaton.

A lapot a Magyar Államkincstár úgy tájékoztatta, összesen 196 jelölt elszámolását utasították el részben vagy teljes egészében. A számba azokat is beleértik, akik késedelmesen adták le a dokumentációt. Összességében a vizsgált képviselők harmadának kampánytámogatásával gondok voltak, ráadásul úgy sikerült megbukniuk, hagy a kincstár az elszámolásokat tartalmilag nem is ellenőrizhette, kizárólag formai szempontból elemezhette a számlákat.

A szabálytalankodó képviselőjelöltek most alaposan a zsebükbe nyúlhatnak, ugyanis a támogatás kétszeresét, azaz kétmillió forintot követelhet rajtuk az állam.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.