A bíróság felrobbantásával viccelt, majdnem öt év börtönt kapott

Négy év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon gyorsított eljárában a Monori Járásbíróság pénteken azt a férfit, aki két napja "viccből" a bíróság felrobbantásával fenyegetőzött.

A járási ügyészség a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította bíróság elé a gyömrői lakost.

A férfi szeptember 21-én reggel éppen Monoron volt, s úgy gondolta, hogy "megvicceli" a Monori Járásbíróságot azzal, hogy bombariadót jelent be. A vasútállomással szemben található nyilvános telefonfülkéből hívta a bíróságot, s közölte: 8 óra 45 perc és 9 óra között bomba fog robbanni az épületben. A hívást követően a rendőrség kiürítette az ingatlant, s mivel 11 óra 25 percig bombakutatás folyt, tizenöt előre kitűzött tárgyalás elmaradt. A zárás a bíróságon kívül a város központi utcáit is érintette, és számos menetrend szerinti autóbusz sem közlekedhetett.

Tájékoztatása szerint a férfit a telefonhívást követő egy órán belül elfogták és őrizetbe vették. A férfit a nem jogerős ítélet kihirdetése után előzetes letartóztatásba helyezték.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.