A beteg gyerekekre nincs pénz, Orbán költözésére van

Az Együtt szerint embertelen, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kisgyermekeken és családjaikon spórol a Fidesz. Az ellenzéki párt felszólítja a kormányt, hogy biztosítsa a hospice-házak zavartalan működését. 

– Legalább a súlyos beteg gyermekek iránt mutasson emberséget az Orbán-kormány, és azonnal utalja át a megígért társadalombiztosítási pénzeket a  a legsúlyosabb betegségekkel küzdő gyermekekről gondoskodó gyermekhospice-házaknak – erre szólítja föl közleményében a kormányt az Együtt - a Korszakváltók Pártja.

Emlékeztetnek rá:  a kormány azt ígérte, hogy társadalombiztosítási támogatáshoz juthatnak a gyermekhospice-házak. Ez azonban máig sem történt meg, így komoly anyagi gondokkal küzd az ország első számú gyermekhospice-háza, a pécsi Dóri Ház, számolt be a Magyar Nemzet. Az intézményben minden hónapban gondot okoz a nővérek, orvosok, terapeuták fizetésének átutalása.

Az Együtt szerint embertelen, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kisgyermekeken és családjaikon spórol a Fidesz, az ellenzéki párt felszólítja a kormányt, hogy biztosítsa a hospice-házak zavartalan működését.

A közleményben az ovasható: egy gyermekhospice-ház fenntartása nem fiskális tétel, hanem emberségességi minimum. Embertelen, és egy magát kereszténynek hazudó kormánytól teljesen elfogadhatatlan, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kisgyermekeknek és családjaiknak a betegség legsúlyosabb fázisában nem biztosítanak olyan körülményeket, amelyek valamelyest enyhíthetik szenvedéseiket.

A kormány kegyetlenségét bizonyítja az is, hogy míg egy ilyen intézmény fenntartására semmi sem jut, addig száz milliárdokat költenek az olimpiai előkészületekre, a Paks2-beruházásra, a Liget-projektre és Orbán Viktor Várba költözésére – zárul a közlemény.

Az ügy fejleménye, hogy a Magyar Nemzet cikke nyomán egyetlen nap alatt közel kétmillió forintot utaltak magánszemélyek a pécsi gyermekhospice-háznak, miután értesültek róla: a Szemem Fénye Alapítvány által működtetett Dóri Ház súlyos anyagi gondokkal küszködik.  

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.