A Balassi Intézet volt főigazgatója dékán lehet Kaposváron

Több forrásból egybehangzóan úgy értesült a Népszabadság, hogy távozni fog a mostanában sok vihart megért Kaposvári Egyetem Művészeti Karának dékánja, utóda pedig a Balassi Intézet novemberben távozó vezetője, Hatos Pál lehet.
A kar számos alkalommal került be az utóbbi évek során az országos híradásokba. Egy vitatott szervezeti átalakítás nyomán megváltak olyan, a színészképzésben kulcsszerepet játszó oktatóktól, mint Mohácsi János vagy Réthly Attila rendező, vagy Csáki Judit esztéta. A Művészeti Kar hallgatói demonstráltak továbbá 2013 őszén meztelenül az egyetemi vezetés köznevetségbe fúló dress-code előírásai ellen is és ezen a karon tűnt fel Vidnyánszky Attila is intézetvezetőként még 2012 első felében.

Az új dékán, Hatos Pál történész, jogász az ELTE Művelődéstörténeti Tanszékének oktatója, továbbá négy évén keresztül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kancellárja volt, 2010-től miniszteri biztosként, majd főigazgatóként állt a Balassi Intézet élén. Novemberi menesztéséhez hozzájárulhatott, hogy az Intézet tavaly, az új kormány megalakulása után a külügyhöz került és az új, Szíjjártó-féle vezetés tervei állítólag nem harmonizáltak Hatos kultúrdiplomáciai elképzeléseivel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.