A bahreini konzul nem emlékszik, mi történt Orbán Ráhelék látogatásán

Magánlátogatás, magánlátogatás, még egyszer mondom, magánlátogatás volt

– mondta Garamvölgyi Balázs, Magyarország bahreini tiszteletbeli konzulja a Népszabadság Online-nak a miniszterelnök lányának bahreini útjáról. Garamvölgyi is szerepel azon a fotón, amelyen Orbán Ráhel és Tiborcz István az ország energiaügyi miniszterével tárgyal.

Garamvölgyi szerint a további részletekért az érintettekhez, azaz Orbán Ráhelhez és férjéhez, Tiborcz Istvánhoz kell fordulni, ő pedig – miután az esemény 2015-ben volt – nem is emlékszik már az akkori történésekre.

Felvetettük, hogy a bahreini olajügyi miniszternél tett személyes látogatás nyilván komoly előkészületeket igényel, ezért bizonyára hosszas szervező munkára volt szükség, hogy a találkozó létrejöjjön, de Garamvölgyi erre is csak azt ismételte meg, Orbán Ráhelék magánlátogatáson jártak az országban, többet nem tud mondani.

Kedden a 444.hu írta meg, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István 2015 őszén Bahreinben találkozott az ország energiaügyi miniszterével, és a helyi beszámolók szerint olaj-, gáz- és kereskedelmi ügyekről tárgyaltak. A találkozóról fotók is készültek, az arról szóló hírek megjelentek a helyi Olaj és Gázügyi Hatóság oldalán, az Hatóság Instagramján és az ország egy hírportálján is.

Orbán Ráhel kedden este közleményt adott ki, amelyben azt elismerte, hogy az országban járt és találkozott Abdul Husszain bin Ali Mirzával, de a találkozó témáját hazugságnak minősítette. Szerdán több párt is bírósági feljelentést tett Orbán Ráhelék útja ügyében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.