A bahreini konzul letelepedési kötvényekkel üzletel

Garamvölgyi Balázs, Bahrein tiszteletbeli konzulja jegyezte be az Afrikában és az arab országokban letelepedési kötvényekkel üzletelő cég, az European Bond Program domainjét. Az Indexnek azt mondta, nem tulajdonossemmilyen  letelepedési kötvényes cégben, ő csupán egy  információs portált jegyeztetett be.

Garamvölgyi a European Bond Programmal való kapcsolatára utal az az interjú is, amely az angol nyelvű African Business májusi számában jelent meg, és amelyben a bahreini konzul a magyar letelepedési kötvények előnyeit hangsúlyozza.

A Garamvölgyi által bejegyzett Eubond magyarországi elérhetősége megegyezik a Rogán Antal által delegált letelepedési kötvényes cégével, az Arton Capital Hungary-ével. Ez az a vállalkozás, amelynek kétes ügyeiről a Népszabadság már 2013-ban is írt.

Az Index megkeresésére Garamvölgyi elismerte, hogy ő jegyeztette be a domaint, arra a kérdésre, hogy gyakran intéz-e ilyesmit olyan cégeknek, amelyekhez amúgy semmi köze, nemmel válaszolt, és megjegyezte, ez volt az egyetlen ilyen eset. Nem tagadta, hogy járulékot kap az Arton Capitaltól a beszervezett ügyfelekért, s ezt Balogh Radostina,  az Arton Capital vezetője is megerősítette az Index újságírójának.

Szintén megerősítette, amit Garamvölgyi is állított, vagyis hogy az Arton Capital nevű letelepedési kötvényes cég volt az, amely megkérte, hogy segítsen nekik a munkában, segítse népszerűsíteni a céget. Balogh Radostina azt nyilatkozta, az Eubond megalapításának ötlete Garamvölgyié volt, és ezért nem is tudja, hogy az milyen konstrukcióban működik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.