"Tesznek a választókra"

Titkolják kampányköltségeiket a pártok; elfogták a bankautomata-fosztogatókat; húszmilliárdos tartozást halmoztak fel a kórházak; új fejlemények a csepeli kettős gyilkosságban - az országos napilapokból, illetve elektronikus médiumokból szemléztünk.

Hírszerző: tesznek a pártok a választókra

Sem a Fidesz, sem az MSZP nem volt hajlandó tájékoztatást adni A Hírszerző hírportál megkeresésére arról, mire és mennyi pénzt költöttek a ferencvárosi időközi választások kampányában. Az SZDSZ, a Jobbik és a Humanista Párt válaszolt csak - ezekből csak megerősítést nyer, hogy az 1 millió forintos kampánykeret ma már irreálisan kevés.

MTV: elfogták az ATM-fosztogatókat

A Híradó információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kézre kerítették azt a bandát, amelynek tagjai a sorozatosan elkövetett bankautomata-fosztogatással gyanúsíthatók. Az ügyet korábban a Pest-megyei Rendőrfőkapitányság vizsgálta, de decembertől már az NNI folytatja a nyomozást. Pest megyében az elmúlt egy évben tíz bankautomatát fosztottak ki. Volt amelyiket teherautóval rántották ki a falból, de olyanok is voltak, amelyeket felrobbantottak. Tavaly összesen több, mint egy tucat hasonló bűncselekmény történt az országban.

Népszava: befolyásolási vád a csepeli gyilkosság ügyében

A csepeli kettős gyilkosságban gyanúsított Deme Gábor védője azt indítványozza, hogy a Fővárosi Főügyészség vonja magához a nyomozást - ismerteti a hétfői Népszava. Az ügy előzménye, hogy múlt csütörtök óta Deme Gábor nem tesz vallomást a rendőröknek, miközben korábbi vallomásait fenntartja. Ruttner György, Deme Gábor ügyvédje a kérelmét azzal indokolja, hogy a rendőrség félretájékoztatja a közvéleményt, ami ez egész ügy kimenetelét rossz irányban befolyásolhatja. (MTI)

Magyar Nemzet: veszélyben a lakosság

Akár napi szinten is problémákat okozhat a kórházak működéséhez elengedhetetlen, egyben a biztonságos egészségügyi szolgáltatást megalapozó orvostecnikaieszköz-ellátás, amennyiben a kormány nem tesz azonnali lépéseket - ismerteti a Magyar Nemzet hétfői száma. Az egyébként is milliárdos adósságállománnyal küzdő hazai kórházak mintegy húszmilliárd forinttal tartoznak a beszállítóknak, akik a több hónapos kiesést hitelből kénytelenek fedezni, amelyhez egyre drágábban jutnak hozzá. Az Orvostechnikai Szövetség szerint veszélyben van a lakosság jelentős részét érintő segédeszköz-ellátás is. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.