'Szociálisan érzéketlen a VII. kerület fideszes polgármestere'

Az erzsébetvárosi szociális lakáspályázati program újraindítására, s a kritikus helyzetben lévők támogatására szólítja fel Vattamány Zsolt (Fidesz) VII. kerületi polgármestert két MSZP-s önkormányzati képviselő.

Kispál Tibor és Gergely József, a városrész képviselőtestületének szocialista tagjai lapunkhoz is eljuttatott nyílt levelükben emlékeztetnek arra: június 21-én Javaslat a krízishelyzetben élők lakásproblémájának megoldására címmel előterjesztést nyújtottak be a polgármesterhez. Ebben azt kérték, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat a kritikus helyzetben lévők számára indítsa újra korábbi szociális lakáspályázati programját, egy konkrét esetben pedig utaljon ki lakást az önhibáján kívül utcára kerülő lakosa számára.

Leírták egy kerekes-székes lakó esetét, aki betegsége miatt elveszítette az egyik lábát, ezzel együtt munkáját, majd fizetésképtelen lett, és mára a lakását is elveszítette. Július 1-én ugyanis feloldják a kilakoltatási moratóriumot, aminek következtében az 57 éves rokkantnyugdíjas az utcára kerül.

Miután hiába próbálkozott, hogy önmaga oldja meg reménytelen helyzetét, levélben fordult Vattamány Zsolthoz. Csakhogy a fideszes városvezető nem segített, ezzel viszont a bankot támogatja a szorult helyzetű lakó helyett – fogalmaznak a képviselők. Hozzáteszik: „Ön, Polgármester úr, októberi hatalomra kerülése óta nem intézkedett szociális lakáspályázat kiírásáról, amivel a krízishelyzetbe jutott erzsébetvárosi lakosoknak segíthetnénk lakhatási problémájukon”.

A két MSZP-s politikus szerint a polgármester a június 24-én kelt kétmondatos levelében, jegyzőjére hivatkozva, arról tájékoztatta őket, hogy a „határozati javaslatok jogsértő döntést eredményeznének”.

Ezek után Kispál Tibor és Gergely József  az alábbi kérdéseket intézi Vattamány Zsolthoz.

„Törvénytelen-e önhibáján kívül nincstelenné vált embertársainkon segíteni? Törvénytelen-e, ha Erzsébetváros önkormányzata az önhibáján kívül krízis helyzetbe sodródott lakójának lakhatási problémáján segít? Törvénytelen-e, hogy egy önkormányzati képviselő előterjesztésben kéri a testületet a probléma megoldására? Törvénytelen-e, hogy felkérjük a Polgármestert, éljen jogszabály adta segítő lehetőségével? Polgármester úr, törvénytelen dolog-e embernek lenni?”

Végül azzal a kérdéssel zárják levelüket: van-e fontosabb feladata egy önkormányzatnak, van-e fontosabb kötelessége egy képviselőnek, mint segíteni megoldani az erzsébetvárosiak életbevágó problémáit?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.