'Szétesett a főváros'

Tarlós István szerint szétesett a Fővárosi Közgyűlés működése, és az SZDSZ-szel közös koalícióból nemrég kilépő szocialisták a csütörtöki ülésen sokszor saját korábbi indítványaik ellen szavaztak.

A fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szünetében újságírók előtt arra emlékeztetett, hogy a BKV tarifáinak, valamint a közműdíjaknak a jövő évi emelését még a szocialisták a szabad demokratákkal együtt terjesztették elő, ám az ülésen már nem szavazták meg.

Tarlós István háttal az emelvényen ülő összeveszett városvezetéssel
Közgyűlés, Tarlós István

Tarlós István szerint ebből "könnyen kikalkulálható": az MSZP célja az, hogy ezeket a díjemeléseket majd Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester egyedül terjessze a közgyűlés elé. A frakciószövetség vezetője a délelőtti ülés alapján úgy látja, a koalícióból nemrég kilépett szocialisták "nagyon zavartan viselkednek és szavaznak".

Arra a kérdésre, mi a véleménye a "Horváth-csomagról", tehát a BKV reorganizációs tervéről (az MSZP-s Horváth Csaba még főpolgármester-helyettesként készíttetett javaslatáról), amely hétmilliárd forintos többletforrást, tartalékokat "talált" a fővárosi cégnél, azt mondta: annak ismeretében meglepő, hogy a képviselő végül a saját csomagjának ellentmondóan szavazott.

Tarlós István elmondta, a kiosztott, "nem nyilvános" minősítésű, ám végül a nyilvánosság előtt tárgyalt dokumentumból az derült ki, hogy nem a BKV vezetésétől, hanem a cégnél dolgozó buszsofőröktől, villamosvezetőktől, szerelőktől vennének el bér- és bérjellegű juttatásokat.

Közölte, a Horváth-féle reorganizációs javaslat másik fő eleme egy nyolc százalékos járatritkítás lenne, ami félszáz buszjárat megszüntetését jelentené Budapesten. Arra emlékeztetett ezzel összefüggésben, hogy Horváth Csaba korábban az érdemi járatritkítás tervét még cáfolta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.