'Szerepértelmező' fejtágítás iskolaigazgatóknak

Az egri előadást azért szervezték, hogy "segítsenek az igazgatóknak a vezetői szerep értelmezésében". Ez nem a helyi színházban hangzott el, hanem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakmai fórumán.

Az új tanév új, nagy feladatokat ró az iskolaigazgatókra, valamint a tankerületi igazgatókra is - jelentette ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke az intézmény Egerben tartott regionális szakmai tanévnyitóját megelőző sajtótájékoztatón.

Marekné Pintér Aranka elmondta: "az első klikes tanév" elé szervezett egri szakmai fórumra Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye állami, a Klik fenntartásában működő oktatási-nevelési intézményeinek vezetői kaptak meghívást. A szakmai tanácskozást összekötötték egy olyan előadással is, amely segít az igazgatóknak a vezetői szerep értelmezésében, abban, hogy szakmai vezetőként és a közösség részeként értékeket őrző és értékeket adó munka irányítói legyenek - tette hozzá a Klik elnöke.

Marekné Pintér Aranka kérdésre válaszolva rámutatott: az intézményvezetőknek nagyfokú szervezőkészségre van szükségük. Emlékeztetett arra, hogy indul egyebek mellett a hit- és erkölcstanoktatás, és az új pedagógusfoglalkoztatás új munkarendjének megszervezése is komoly feladatot jelent.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.