Soros, csacsi nők, veszélyben lévő újságírók, művészek

Magyar Nemzet: az SZDSZ Soros György iskoláját segíti. Népszava: nem lesz nő az új kormányban. Magyar Hírlap: veszélyben az eva és az ekho. Kelet-Magyarország: 130 ezer turista Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Az SZDSZ Soros iskoláját segítené törvényjavaslatával, áll a Magyar Nemzet első oldalán. „A Magyar Bálint által benyújtott, a külföldi iskolák hazai letelepedését segítő törvényjavaslat elsősorban az SZDSZ-közelinek tartott Soros György által alapított intézménynek, a Közép-Európai Egyetemnek (CEU) hozna extraprofitot. Talán nem véletlen, hogy a szabad demokraták két hónappal az európai parlamenti és legfeljebb egy évvel az országgyűlési választások előtt igyekeznek jót tenni az iskolának."

Gratulálunk, miniszterelnök úr!, írja a Népszavában megjelent publicisztikájában Szentgyörgyi Zsuzsa villamosmérnök, „hogy sikerült Önnek tiszta, homogén kormányt kiállítania. Jobbat, mint Kádár Jánosnak, Lázár Györgynek, Antall Józsefnek - mert közülük némelyek, legalább dísznek betettek egyet-egyet. Bölcs húzás, elvégre válságos időkben mégsem lehet az ország sorsát csacsi nőkre bízni."

Veszélyben az újságírók, a művészek, áll nagy betűkkel a Magyar Hírlap első oldalán. A 7. oldalon lévő folytatásból kiderül, hogy Oszkó Péter „pénzügyminiszter-jelölt szerint sem az eva, sem az ekho nem versenysemleges, hosszú távon nem tarthatók fenn. Az eva megszüntetésére akkor nyílik mód, ha az adórendszert már úgy átalakították, hogy nem is lesz rá szükség."

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében még mindig Nyíregyháza, Kisvárda, Vásárosnamény, Nyírbátor és Rakamaz vonzza a legtöbb turistát, ismerteti a Róna Ivánnak, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójának nyíregyházi tájékoztatóján elhangzottakat a Kelet-Magyarország. „A hazánk kereskedelmi szálláshelyein tavaly megfordult 7,1 millió vendégből 130 ezren a keleti megyébe látogattak, mintegy 300 ezer vendégéjszakát töltöttek el itt. Az utóbbi években nőtt a régió és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye idegenforgalmi vonzereje és versenyképessége. A szakemberek a fürdőkultúrában, hagyományőrzésben, valamint a gasztronómiában látnak további lehetőséget a turistacsalogatásra."

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.