'Senki sem kérdőjelezheti meg Mesterházy jogát a kormányfő-jelöltségre'

A Fideszt leváltani akarók koalíciójának gyengítője is lehet Baja Ferenc szerint az Együtt 2014-PM – erről is beszélt a szocialista politikus a hvg.hu-nak adott interjújában. Baja szerint az a különbség, amely a közvélemény-kutatásokban látszik az MSZP és Bajnaiék között, legitimmé teszi, hogy Mesterházy Attila igényt tartson a közös listavezetői pozícióra.

Az MSZP közös miniszterelnök-jelöltet, közös jelölteket szeretne, mert ezt tartja a leghatékonyabbnak – fogalmazott többek között Baja Ferenc. Az MSZP politikusa a hvg.hu-nak adott interjújában hozzátette: „a pozíciónkban nincs bizonytalanság, de nem mondhatjuk ki, hogy ez így lesz, hiszen tárgyalópartnerekkel ülünk egy asztalnál, tisztában kell lennünk az ő érdekeikkel is”.

Baja szerint „teljesen legitim igénye az MSZP-nek”, hogy ilyen támogatottság mellett – amennyiben ő ezt ambicionálja – az elnöke legyen a közös miniszterelnök jelölt is. „Senki nem kérdőjelezheti meg Mesterházy Attila jogát erre. Ha valaki megtenné, az számunkra elfogadhatatlan lenne, hiszen a választóink akaratával menne szembe. Támogatóink ugyanis nem azt várják tőlünk, hogy ha ennyien állnak mögöttünk, akkor mi elegánsan félreálljunk, és mást támogassunk. Nagyon fontos, hogy Bajnai Gordon visszaigazolta: tisztában van ezzel a mai helyzettel. És nyilvánvaló, hogy ez nem csak a miniszterelnök-jelölt személyére vonatkozhat. De persze ahogy mi nem fogadunk el ultimátumot, másoknak sem adunk ultimátumot. Nem mondjuk senkinek, hogy aki nem veszi tudomásul, amit mondunk, az levonulhat a pályáról” - nyilatkozta Baja Ferenc a hvg.hu-nak.

Az interjúban a szocialista politikus megerősítette véleményét, miszerint „választást Magyarországon csak baloldalról lehet nyerni, középről nem”. Baja Ferenc ezzel kapcsolatban azt mondta a hvg.hu-nak: „Magyarország történelméből következik ez: nagyon kicsi a középosztály, sok a leszakadó. Az emberek élethelyzete szerint a többségnek a baloldali válaszok segítenek. Mi háromszor így nyertünk.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.