Őrjítő 50 óra áram és információ nélkül

Több mint ötven órán keresztül nem volt áram Nyíregyháza orosi városrészében az elmúlt napokban. A lakók azt mondják: az alkalmatlan pártkatonák serege képtelen megbirkózni a vészhelyzettel.

 - Csütörtök estétől vasárnap hajnalig, azaz ötvenkét órán keresztül nem volt nálunk áram, és ebben nem csak az volt a szörnyű, hogy nem működött a villany, a fűtés, a mikrosütő vagy az internet. Hanem a legőrjítőbb az volt: se egy hatóság, se egy szolgáltató, se az önkormányzat, egyszóval senki, de senki nem foglalkozott velünk. Pedig ez Nyíregyháza, Szabolcs megye székhelye! - panaszolja szinte egy szuszra egy asszony Nyíregyháza orosi városészében.

Elektromos vezetékre dőlt fa a szabolcsi Kótajban, ahol napokig nem volt áram március idusán
Kótaj, 2013. március 15. Elektromos vezetékre dőlt fa Kótajban, ahol egy napja nincs áram 2013. március 15-én. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében 98 településen több mint hetvenezer háztartásban nincs áramszolgáltatás. MTI Fotó: Balázs Attila

Elmondása szerint csütörtök este hat órakor szűnt meg náluk az áramszolgáltatás, szinte egy csapásra sötétbe borult a városrész. Abban reménykedtek, hogy még aznap éjszaka elhárítják a hibát, de a péntek reggel is áram nélkül érte őket. Mivel nagyon hideg volt, a férje házilagos módszerrel kiiktatta a kazán elektromos gyújtóját, így fával tüzelhettek.

A házaspár azt mondja, hiába telefonálgattak az E.ON-nak, az áramszolgáltató emberei valójában semmi konkrétumot nem mondtak sem a hiba jellegéről, sem arról, hogy mire számíthatnak, mikor fogják visszakapcsolni az áramot. Csak annyit mondtak, hogy türelmet kérnek, dolgoznak. Szombat estére elterjedt a környéken, hogy állítólag csak kedd reggelre lesz áram, ami hatalmas felzúdulást keltett.

Beszélgetőpartnerem elvárta volna, hogy akár az önkormányzat, akár a katasztrófavédelem, akár a polgári védelem szakemberei sorra járják a házakat, és tájékoztassák a lakosokat, de állítása szerint sem személyesen, sem telefonon nem kereste őket senki. Mint fogalmazott, ilyen az, ha a kontraszelekció révén szerte az országban megbízható pártkatonákat ültetnek pozícióba, akik nem értenek semmihez, csak a Fidesz-propagandához. Közölte: kiderült, hogy központi irányítás híján az alkalmatlan pártkatonák serege képtelen megbirkózni egy vészhelyzettel.

A katasztrófavédelmi igazgatóság szabolcsi szóvivője vasárnap reggel azt közölte: folyamatosan csökken az áram nélkül maradt települések száma, de hatvanhat településen egyáltalán vagy részben nincs áramszolgáltatás Szabolcs-Szatmár-Beregben. A helyreállítási munkálatok során előfordult, hogy egy-egy településre visszakapcsolták az áramot, azonban a kisfeszültségű hálózat hibája miatt a rendszer mégsem működött. Mint mondta, az E.ON által szolgáltatott adatok alapján az üzemzavar több mint 35 ezer fogyasztói helyet érint, ami több mint tízezerrel kevesebb a szombat este közölt adatoknál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.