'Schmitt Pál élete nyitott könyv'

A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint Schmitt Pál személyével kapcsolatban több megalapozatlan vádaskodás látott napvilágot, és politikai zavarkeltés folyik körülötte. Pedig az államfő élete nyitott könyv.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy abban az időszakban, amikor Schmitt Pál a legintenzívebb munkáját végzi az Európai Unió soros elnöki tisztjét betöltő Magyarország köztársasági elnökeként, személyével kapcsolatban több megalapozatlan, rosszindulatú vádaskodás lát napvilágot, és politikai zavarkeltés folyik – olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében. A KEH arra reagált, hogy az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be Schmitt Pál múltjának "tisztázása" érdekében.

Kevés olyan ember van ma Magyarországon, akinek élete annyira nyitott könyv lenne, mint Schmitt Pálé – reagált a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében. Schmitt Pál tizenkilenc évesen, a magyar ifjúsági vívó válogatott tagjaként résztvevője volt a duisburgi ifjúsági világbajnokságra utazó keretnek. A részvételt a volt szocialista országok politikai okokra hivatkozva megtagadták, de ő úgy döntött, hogy mégis részt vesz a versenyen. A diktatúrában ezért büntetés járt: a Magyar Vívó Szövetség fél évre eltiltotta Schmitt Pált a külföldre utazástól – írták.

Egy 1964-ben történt közlekedési balesetről szóló hazugságok tisztázása érdekében, az esetre vonatkozó dokumentumot hamarosan mindenki elolvashatja a keh.hu-n – teszik hozzá.

„Schmitt Pál 1966-tól 1981-ig tartó szállodai munkájával összefüggésben megjelent alaptalan állításokkal kapcsolatban arra emlékeztetünk mindenkit, hogy az SZT-tisztek személye – elnevezésüknek megfelelően – titkos volt, így a velük való együttműködésről beszélni értelmetlen dolog” – olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján.

Schmitt Pál életrajzában nincs kimaradó időszak, erről annak elolvasása után mindenki meggyőződhet – fogalmaznak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.