'Rosszabb Orbán Viktor jött vissza'

Az ügyvezető kormány kancelláriaminisztere szerint az Orbán Viktor által kezdeményezett Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata nem az országról, hanem saját magáról szól. Molnár Csaba közölte: "rosszabb" Orbán Viktor jött vissza, mint amilyent 2002-ben a népakarat elűzött.

 

A szocialista politikus úgy látja, hogy "az ellenzékben kordonokat bontó, hazáját külföldön lejárató, mindent tagadó" Orbán Viktor hatalomra jutva egy új szereppel próbálkozik, pedig nincs új a nap alatt, az unalomig ismert régi fideszes arcok vannak a parlamentben. Ugyanazok, akiket 2002-ben elűzött a népakarat, és "ugyanaz az unalomig ismert demagógia".

Molnár Csaba szerint nem a régi Orbán Viktor jött vissza, hanem egy rosszabb, egy olyan ember, aki magát a nemzettel azonosítja, és el is hiszi, hogy ő "a nemzet óvóbácsija". A nyilatkozat szövegére az "aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére" kezdetű mondóka hangulata jellemző, ami bizonyára jó az óvóbácsitól az óvodában, de ennél azért többet várunk az ország miniszterelnökétől - jelentette ki.

Továbbá: Orbán Viktor mondatai zavarosak, tele vannak demagógiával és önellentmondással. Molnár Csaba példaként említette, hogy a kijelölt kormányfő arról beszélt, az elmúlt húsz évben nem volt önrendelkezési jog Magyarországon. De ezzel azt is kimondta, hogy a saját négyéves kormányzása alatt sem volt.

Orbán a szavazófülkékben végrehajtott "forradalomról" beszél, pedig most a Fidesz és a KDNP éppen annyi szavazatot kapott a választóktól, mint 2006-ban az MSZP és az SZDSZ - hangoztatta. A kancelláriaminiszter felidézte: Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a népakarat kötelező a kormányra és parlamentre nézve, de éppen ő az, aki a kampányban szerinte "eltitkolta", hogy ha hatalomra jutnak, akkor mit is csinálnának majd. Molnár Csaba szerint ez is azt bizonyítja, hogy amit Orbán Viktor mond, az "nem a nemzetről, hanem róla szól".

Megjegyezte: "ezen a színvonalon" neki is lennének jó módosító indítványai a parlamentben. Erre a színvonalra felhozható példákként sorolta fel "a miniszterelnöki fenség megsértésének büntetőjogi tényállását, az örökös és örökölhető miniszterelnökség bevezetését, a miniszterelnöki tévedhetetlenség kimondását vagy a miniszterelnöknek járó első éjszaka jogát is".

Molnár Csaba úgy fogalmazott: a kijelölt miniszterelnök pénteki szavai a múlt század harmincas, negyvenes éveinek korporatív állami szellemét idézik. Szerencsére ez a szellem a történelem süllyesztőjébe került - mondta.
Kitért arra: első ránézésre nevetséges, de másodikra már inkább zavarba ejtő és kétségbeejtő az, hogy a kormányfőnek ennyi mondanivalója van Magyarországról.

A szocialista politikus teljes egészében elutasítja, hogy Orbán Viktor "a sokszínűség Magyarországa helyett az együtt masírozás Magyarországát" akarja bevezetni, s a szabadság helyett egy uniformizált világot akar. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.