'Orbán Viktor nem hallgathat tovább moszkvai útjáról'

Az MSZP az elmúlt napok kormányzati hallgatásának tükrében súlyosan kockázatosnak tartja, hogy Orbán Viktor társadalmi és parlamenti felhatalmazás nélkül, a színfalak mögött tárgyal a Magyarország jövőjét a következő évtizedekre meghatározó energiaügyi kérdésekről.

Az MSZP támogatja Jávor Benedek kezdeményezését, hogy a kormányfő az Országgyűlés fenntartható fejlődés, valamint nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülésén számoljon be múlt heti moszkvai útjáról. Tóbiás József frakcióvezető-helyettes az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy csaknem egy hét telt el a miniszterelnök moszkvai útja óta, de a magyar közvélemény még mindig nem tudja, miről tárgyalt, illetve állapodott meg a kormányfő Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Szóba került-e a tervezett paksi atomerőmű-bővítés? Mire jutottak a felek a 2015-ben lejáró magyar-orosz gázszállítási szerződés ügyében? - tette fel a kérdést. Az, hogy egy kormány nemcsak a közvéleményt, hanem a parlamentet is kizárja egy több ezer milliárd forint értékű, nemzetstratégiai jelentőségű energiaipari megállapodást megalapozó tárgyalássorozatból, a rendszerváltás utáni Magyarország történetében példa nélkül álló, rendkívül kockázatos politikai manőver - hangsúlyozta a politikus.

Ezért mind Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke, mind pedig a MSZP országgyűlési képviselőcsoportja támogatja Jávor Benedeknek, a Párbeszéd Magyarországért alapító tagjának azon kezdeményezését, hogy Orbán Viktor a bizottságok együttes ülésén számoljon be a moszkvai útjáról - közölte Tóbiás József.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.