'Orbán populizmusa veszélyezteti a forintárfolyamot'

Minden devizahiteles aggódik, mikor a Fidesz gazdasági kérdésekben nyilatkozik, mert a nemzetközi elemzők szerint is a forint árfolyamát csak egy dolog veszélyezteti igazán: "Orbán Viktor populista megnyilatkozásai" - így reagált Török Zsolt szocialista képviselő Szijjártó Péter kijelentéseire.

A Fidesz elnöki stábjának vezetője, Szijjártó Péter kedden arról beszélt, hogy szerinte a kormány az áremelésekkel és a megszorításokkal a jövő évet is megnehezíti az emberek számára. Erre reagálva Török Zsolt, az MSZP parlamenti képviselője kijelentette: "Álszentsége, Szijjártó Péter aggódása hiteltelen, hiszen mutyizásaikról már mindenki hallott, de hogy a krízisalapba befizettek volna egy huncut fillért is, arról még senki". Közleményében Török Zsolt hozzátette: legalább a bérelt Audi egy havi bérleti díját felajánlhatták volna.

A kormánypárti politikus szerint álszent megnyilatkozás ez annak a pártnak a részéről, amely Gyöngyösről elüldözött egy olyan befektetőt, amely több ezer családnak adott volna munkát. "Álszent ez az aggódás, hiszen Szijjártóék, amikor segíthettek volna a lakáshiteleseknek egy parlamenti szavazással, akkor ők inkább a parlamenti büfét választották, s nem az üléstermet, a munkát és a segítséget".

Török Zsolt szerint az az időszak, amit Szijjártóék "pocskondiáznak", megmentette Magyarországot a gazdasági és szociális vészhelyzettől, megerősítette a forintot, és megteremtette a következő kormányok mozgásterét - bármelyik párt is alakíthat kormányt jövőre. Mint írta: ezt "a Fidesz vagy tényleg nem érti, és akkor alkalmatlan a kormányzásra, vagy pontosan érti, csak álszent módon szemen hazudja az országot, és akkor méltatlan a kormányzásra".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.