A Demokrata a Mein Kampf heti magyar kiadása - mondják az MSZP-ben

A Mein Kampf magyar kiadásának nevezte a Demokrata című hetilapot napirend előtti felszólalásában Szabó Zoltán szocialista képviselő, arra a cikkre utalva, amelyben a szerző a könyvtárakban fellelhető "ballib hazaárulás és ízléstelenség fekélygócainak" számító irodalom megsemmisítésére szólít fel.

A Mein Kampf heti magyar kiadásának nevezte a Demokrata című hetilapot napirend előtti felszólalásában Szabó Zoltán szocialista képviselő. A politikus arra a cikkre utalt, amely Pozsonyi Ádám neve alatt jelent meg a hetilapban és amelyben többek között "kis házi kommandók" felállítását szorgalmazza azzal, hogy három-négy fős csoportokban fésüljék át a könyvtárakat, és lopkodják ki, majd semmisítsék meg a "ballib hazaárulás és ízléstelenség fekélygócait".

Ajándék a sajtónak - árpádsávos zászlók az asztalon, Bencsik András, Szilárd István (gárdaalapító) és Vona Gábor
Ajándék a sajtónak - árpádsávos zászlók az asztalon, Bencsik András, Szilárd István (gárdaalapító) és Vona Gábor

Hozzátette, ha a kicsempészés nem megoldható, "tépjünk a lapokba, firkáljuk össze, szellemi mérgezésre tegyük alkalmatlanná a futtatott senkiházik mocskait, amit hazaáruló médiánk minden szinten propagál. Ne becsüljük le ezt a feladatot. A világ sorsa szellemi síkon dől el..."

Szabó Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a Demokrata főszerkesztője az a Bencsik András, aki egyúttal a Fidesz kulturális tagozatában is szerepet vállal. „Konrád, Esterházy, Spiró és Nádas könyveit kellene megbecsteleníteni az idézett cikk szerint, aminek az a pozitív oldala, hogy ez azt jelenti, hogy ezen írások szellemiségével másképp nem tud szembeszállni a szerző”. Szabó ez után Heinét idézve azt mondta: „aki könyveket éget, az utóbb embereket is fog”. Felszólalásában emlékeztetett, hogy a Demokrata előfizetésére szólított fel korábban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, „aki most viszont hallgat”.

Felszólalására Molnár Csaba kancelláriaminiszter reagált kormányoldalról, leszögezve: nem olvassa a Demokratát. „Saját emberi tartásunk és önbecsülésünk arra vezet minket, hogy ne vegyünk a kezünkbe ilyen lapot” - fogalmazott. Molnár szerint az ügyben dolga van a könyvtárosoknak, a politikusoknak, az íróknak, az embereknek, és dolga van a Fidesznek is. Hozzátette: dolga van a jogászoknak is, meg kell vizsgálni, hogy uszítóak-e a megjelentek mondatok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.