'Orbán a harmadik köztársaság hóhérja'

Munkát, kenyeret!; Magyarország jobbat érdemel; Elég a hazugságokból – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel pár százan tüntettek az ellenzéki pártok és civil szervezetek kormányellenes demonstrációján.

A Vértanúk terén, a Nagy Imre-szobornál "Gyáva népnek nincs hazája!" címmel megtartott tüntetést a rendőrség nagy erőkkel biztosította; "az Orbán-kormány leváltására alkalmas demokratikus egység" létrehozása érdekében 13 párt és civil szervezet - köztük az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Fodor Gábor-féle Liberálisok és a Hálózat a Tanszabadságért - tüntetett, szónokaik a Kossuth tér átépítése, a Horthy-korszak restaurációja miatt bírálták az Orbán-kormányt.

Az MSZP nevében Szanyi Tibor arról beszélt, hogy jövőre ők nem az 1944-es, hanem a 2014-es állapotokat fogják visszaállítani: demokratikus erők fognak kormányozni, lesz mit enni, lesz hol lakni, "még az orbanditáknak is lesz hol laknia".

Szintén a Kossuth térre célozva Varju László (DK) arról beszélt, az átépítés a demokrácia jelenlegi állapotának szimbóluma; nem véletlen, hogy az átalakítást azzal kezdték, hogy eltávolították az első köztársasági elnök, Károlyi Mihály szobrát. A képviselő szerint az első köztársaságnak Kun Béla lett a hóhérja, a másodiknak Rákosi Mátyás, a harmadiknak pedig Orbán Viktor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.