'Nyakó árnyékra vetődött'

Nyakó István most is árnyékra vetődött - közölte Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere az MSZP szóvivőjének arra a bírálatára reagálva, hogy a Fidesz-közeli Káel Csaba nyerte meg az Európa Kulturális Fővárosa elnevezésű pécsi program megnyitó ünnepségére kiírt közbeszerzési pályázatot.

Páva Zsolt, a baranyai megyszékhely fideszes polgármestere szerint a szocialisták szóvivője árnyékra vetődött. Ezért "segítségképpen" azt javasolja Nyakó Istvánnak, mielőtt sajtótájékoztatót tart, egyeztessen az EKF-es közbeszerzési eljárások kiválasztási és döntési folyamatairól Hiller István miniszterrel.

Nyakó István azzal kapcsolatban bírálta Páva Zsoltot, hogy Káel Csaba cége nyerte Pécsett a Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepségére kiírt közbeszerzési pályázatot. Az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: "látható, hogy a Fidesz készül a hatalomra, listákat készít és megjelentek a kegyencei".

A polgármester szerint, ha a szocialisták szóvivője tájékozódna, "ekkor számára is világossá válna a helyzet a kormány, a város és a programokat megtervező és finanszírozó (valamint a közbeszerzéseket bonyolító) Hungarofest Kht. közötti munkamegosztásról és a rendelkezésre bocsátott források felhasználásról" - olvasható a polgármester közleményében.

Páva Zsolt egyúttal azt is megjegyezte: szeretné meginvitálni Nyakó Istvánt Pécsre. "Azt kérem, hogy január 10-én jöjjön el a pécsi megnyitó ünnepségre, nézze meg az eseményt élőben, és az után mondja el, hogy tetszett-e neki" - írta Pécs fideszes polgármestere.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.