'Nem pártokat akarunk propagandafilmben kiszolgálni'

Az LMP a Tolna Megyei Kormányhivatalhoz fordul, mert a párt társelnöke, Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szerint Horváth István, Szekszárd fideszes polgármestere megtiltotta neki, hogy konzultáljon az önkormányzat munkatársaival. Horváth István csúsztatásnak nevezte Szél Bernadett állítását.

"Az LMP elfogadhatatlannak és a fideszes arrogancia visszataszító példájának tartja a polgármester viselkedését, és a megyei kormányhivatalhoz fordul" - írta Szél Bernadett az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Mint olvasható, a nyári szociális gyermekétkeztetéssel hosszú ideje foglalkozó, a témában korábban törvényjavaslatot beterjesztő, a nyári parlamenti szünetben 500 polgármestert levélben felkereső és országjárást folytató LMP-s képviselőnek előre egyeztetett időpontja volt az önkormányzat köztisztviselőivel.

"A fideszes polgármester az utolsó pillanatban akadályozta meg, hogy az önkormányzat köztisztviselői - segítőkészen, nem mellesleg törvényi kötelezettségükhöz is híven - a képviselő rendelkezésére álljanak" - áll a közleményben. Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy "a fideszes polgármester helyi döbrögiként viselkedve akadályozta az ellenzéki képviselő munkáját". A párt azt várja, hogy a kormánymegbízott vizsgálja ki az ügyet és biztosítsa, hogy a polgármester ne hátráltathassa az önkormányzati működés nyilvánosságára vonatkozó törvényes kötelezettségek teljesítését.

Szekszárd polgármestere, Horváth István csúsztatásnak nevezte Szél Bernadett állítását. Az MTI-vel azt közölte, augusztus 12-én a polgármesteri hivatal titkárságát felkereste a helyi LMP vezetője azzal, hogy Szél Bernadett a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban egy kisfilmet szeretne készíteni. Azt kérték, hogy a filmben nyilatkozzon a polgármester és a hivatal munkatársai.

Elmondta, erre úgy reagáltak, hogy nem kívánnak egy párt propagandafilmjében szerepelni, és nem tartják szerencsésnek, ha köztisztviselők nyilatkoznának. Horváth István hangsúlyozta, Szekszárdon a gyermekétkeztetés átláthatóan és a törvényeknek megfelelően zajlik. Az állami normatívával együtt közel 7 millió forintot fordít a város 350 szociálisan rászoruló gyermek nyári étkeztetésére. Ez az adat eddig is nyilvános volt mindenki számára - fűzte hozzá. "Nem pártokat akarunk propagandafilmben kiszolgálni, hanem az embereknek szeretnénk segíteni" - fogalmazott Horváth István.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.