MTV: jogellenes, hogy nem fogadta a beszámolót a kuratórium

Jogellenes helyzet állt elő azzal, hogy a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány nem fogadta el a közmédium tavalyi beszámolóját - áll több kuratóriumi forrás közlése szerint abban a levélben, amelyet Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője intézett a testület elnökéhez.

A "jogszerű működés helyreállítása érdekében tervezett intézkedésekről" is érdeklődő dokumentumban az értesülés szerint azzal érvel a tavaly március óta elnök nélkül működő társaság ügyvezetője, hogy a számviteli törvény szerint "a gazdálkodó vagyonáról, annak összetételéről (eszközeiről és forrásairól), pénzügyi helyzetéről és tevékenysége eredményéről" kell számot adnia, ez pedig a könyvvizsgáló és a felügyelő bizottság által jóváhagyott beszámoló benyújtásával megtörtént.

A levél ismerői szerint az ügyvezető jelzi: ha a helyzetet nem oldja meg a kuratórium, az APEH hatvan napra akár fel is függesztheti az MTV adószámát, s ha ez idő alatt sem helyezik letétbe a beszámolót, a cégbíróságon hivatalból kezdeményezhetik a cég megszűntnek nyilvánítását.

Az MTV sajtóirodája csütörtökön azt  közölte: nem erősíti meg és nem cáfolja az értesülést. Se a közmédium idei üzleti tervét, se a társaság tavalyi  mérlegbeszámolóját nem fogadta el hétfőn a felügyelő közalapítvány kuratóriuma; Czeglédi László, a testület elnöke akkor úgy nyilatkozott: az előbbi esetben - a bizonytalan bevételek és a magas kiadások miatt - a finanszírozást nem látták megoldhatónak azok, akik tartózkodtak vagy nemmel szavaztak, ugyanakkor az átdolgozásra nem érkezett javaslat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.