'Minden emberrel baj van, aki nem a Fideszre szavaz'

Lendvai Ildikó szerint mára nyilvánvalóvá vált, hogy a jobboldalnak nem Gyurcsány Ferenccel van baja, sokkal inkább a baloldal létezésével; erről az MSZP elnöke a Népszavának adott interjúban beszélt. A Fidesz szerint ismét lebuktak a szocialisták.

"Hazugság volt, hogy Gyurcsánnyal van bajuk. Velünk van a bajuk, a baloldallal. Az a baj, hogy létezünk. Hogy nem egy a tábor és egy a zászló" - fogalmazott Lendvai Ildikó a lap szombati számában megjelent interjúban. "Nyilvánvalóvá vált, hogy amit az utóbbi években ezer decibellel kiabáltak az emberek fülébe, hogy 'Gyurcsány a hibás, a baloldaliakkal tulajdonképpen nincs is akkora bajunk', az egyszerűen nem igaz" - mondta a politikus, aki szerint ez volt a magyar közélet nagy hazugsága, nem az őszödi beszéd.

Kijelentette: a hazugságok mögül most kiviláglott az igazság, hiszen "minden kormánnyal baj van, amelynek élén nem a Fidesz áll. Minden emberrel baj van, aki nem a Fideszre szavaz". Hozzátette: morális vitának hazudták, ami mindig is hatalmi harc volt.

A miniszterelnök-jelölés folyamatával kapcsolatban Lendvai Ildikó úgy vélekedett, ez mélyebb bajt mutatott, mint a kapkodás. "Ez a hét azért lett a demokrácia szégyene, mert Európa közepén egy demokratikusan működő országban nemzeti sporttá válhatott a miniszterelnök-riogatás, ijesztgetés, fenyegetés, megalázás, a lelki terror sokféle eszköze" - fogalmazott.

Lendvai Ildikó saját parlamenti jövőjével kapcsolatban - kérdésre válaszolva - azt mondta: bár a jövőben frakcióvezetőként nem, de parlamenti képviselőként vesz részt a vitákban, s így vehet részt a munkában. Erre példaként Dávid Ibolya és Fodor Gábor gyakorlatát említette, amit - mint mondta - követendőnek tekint. Kijelentette: kifejezetten károsnak tartja, ha egy pártelnök - mint a Fideszé - szimbolikusan azt üzeni, hogy a parlament nem fontos neki és nem ott kívánja elmondani a gondolatait.

A Bajnai-kormány ízig-vérig MSZP-SZDSZ-kormány, ugyanazok hozzák létre, akik csődbe vitték az országot. Lendvai Ildikó és a szocialisták újra lebuktak - reagált Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. Hozzátette: bukott, leszerepelt szocialisták hatalomátmentése helyett az emberek kezébe kell visszaadni a jövőről való döntés lehetőségét, mielőbb új választásokat kell tartani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.