'Miért bujkál a Fidesz a választók elől?'

A szegedi lakosság arculcsapásának és a demokrácia megcsúfolásának nevezte vasárnapi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István, az MSZP Csongrád megyei 1-es számú választókerületének képviselőjelöltje, hogy a Fidesz helyi jelöltjei nem vettek részt a szegedi városi televízióban aznap megrendezett programismertető felvételen.

Az MSZP alelnöke elmondta: a Fidesz szegedi képviselőjelöltjei bujkálnak a közvélemény elől, az utóbbi időben csak saját gyűléseiken vesznek részt, és egyetlen vitán sem hajlandók megjelenni. A televízióban egy tízperces programismertetés lett volna, melytől furcsa hangú levélben zárkóztak el a fideszesek - tette hozzá a szocialista politikus.

Ujhelyi István a sajtótájékoztatón kitért arra a levélre, melyet a Fidesz helyi kampányfőnöke küldött a televíziónak a jelöltek távolmaradásának okáról. A politikus idézett Csepreghy Nándor leveléből, mely szerint „Nekünk az a dolgunk, hogy rendet tegyünk Szegeden és a térségben, ezért nincs időnk hazug és hiteltelen emberekkel vitázni.”

Ujhelyi István az elmúlt évek teljesítménye és munkája alapján kikérte magának a hangnemet. Mint mondta: megküzdöttek az autópálya és a klinika építéséért, az iskola felújításért, jelentős fejlesztési forrás érkezett a városba, mellyel Szeged végleg beelőzte vetélytársait. „Ehhez képest a Fidesz képviselői személyeskedtek, durván vádaskodtak, egyetlen egy pozitív észrevételük a város működésével, jövőjével kapcsolatban nem volt”- tette hozzá.

Csepreghy Nándor a Fidesz helyi kampányfőnöke erre úgy reagált az MTI-nek: ők személyesen találkoznak a választókkal, ezért nem vesznek részt semmilyen vitán és programismertetőn. Emellett nem látták biztosítottnak, hogy az általuk a televízióban elmondottak maradéktalanul eljutnak a nézőkhöz. Ezt a kétséget támasztja alá szerinte az is, hogy Ujhelyi István abból a levélből idézett sajtótájékoztatóján, melyet ő az MSZP-s önkormányzat által fenntartott televízió vezetőjének, Csala Gabriellának személyesen küldött – tette hozzá a fideszes kampányfőnök.

A Fideszen kívül a programismertetőre való meghívást a három szegedi választókerületben induló pártok képviselőjelöltjei mind elfogadták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.