'Matolcsy elfelejtett válaszolni'

Nem válaszolt Szekeres Imre költségvetéssel kapcsolatos kérdéseire Matolcsy György, ezért a szocialisták megismétlik azokat.

Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője kedden írásban fordult Matolcsy György miniszter úrhoz, és a 2011-es költségvetéssel kapcsolatban tett fel kérdéseket. Matolcsy úr sem a költségvetéssel kapcsolatos sajtótájékoztatóján, sem levélben nem válaszolt a kérdésekre, holott ez kötelessége lenne - írta közleményében az MSZP.

A szocialisták ezért megismétlik a feltett kérdéseket, mert úgy gondolják, hogy azok a 2011-es költségvetést érintő legfontosabb témákat érintik, és a válasz kiemelkedően fontos az emberek, és az oktatási, egészségügyi intézmények valamint a vállalatok számára.

A kérdések tehát a következők:

1. Adott-e ki az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet alapján tervezési köriratot az egyes fejezeteket irányító szervek vezetői részére?

2. Ha igen, az Ön által vezetett minisztérium milyen kereteket határozott meg a tervezés során érvényesítendő követelményekkel és előfeltételekkel kapcsolatban, így különösen milyen számszerű kereteket határozott meg az Ön által vezetett minisztérium az egyes fejezeteket irányító szervek vezetői részére?

3. Ha még nem, az Ön által vezetett minisztérium milyen kereteket tervez meghatározni a tervezés során érvényesítendő követelményekkel és előfeltételekkel kapcsolatban, így különösen milyen számszerű kereteket tervez meghatározni az Ön által vezetett minisztérium az egyes fejezeteket irányító szervek vezetői részére?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.