A Médiatanács nem érti, mire a nagy kalamajka

Senki nem tiltotta be a Klubrádiót, és annak adása ma is hallható – közölte a Médiatanács szóvivője a rádió állítólagos elhallgattatása miatt kezdeményezett tüntetés kapcsán.

A Médiatanács nem vette el a Klubrádió frekvenciáját; Magyarország jogállam, ahol nem lehet rádióállomásokat betiltani - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szóvivője vasárnap rádióért tartott demonstrációt követően.

Kiricsi Karola rámutatott, hogy a médiatanács nem tiltotta be a Klubrádiót, és annak adása ma is hallható.
Jelezte, ahogy annak és más rádiónak sincs saját frekvenciája; azok állami tulajdonban vannak, és a frekvenciák elnyeréséért pályázni kell.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a Klubrádió frekvenciahasználati jogosultsága 12 év után lejárt, ezért a médiatanács a frekvenciát a jogszabályoknak megfelelően, átlátható, világos feltételekkel megpályáztatta, majd kihirdette a nyertest. Kiricsi Karola arra is felhívta a figyelmet, hogy a döntés ellen a Klubrádió a bírósághoz fordulhat jogorvoslatért.

Vasárnap délután Budapesten, a Batthyány örökmécsesnél a szólás szabadságáért és a Klubrádióért demonstráltak néhány ezren. A megmozdulás felszólalói úgy vélték, jelenleg Magyarországon veszélyben van a szólás- és sajtószabadság.

A Klubrádió műsorszolgáltatási jogosultsága a budapesti 95,3 MHz-es frekvenciára 2011 februárjában járt le, azóta a rádió ideiglenes műsorszórási engedéllyel működik. A Médiatanács a frekvenciát tavaly megpályáztatta, s azt a december 20-i döntés értelmében azt az Autórádió Kft. nyerte el. A Klubrádió a döntést jogi úton támadta meg, az eljárás folyamatban van.


Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.