'Magyar származású' írónak nevezte Kertész Imrét a közhíradó

A Magyar Televízió Híradója furcsa beszámolót közölt Orbán Viktor berlini útjáról. Kertész Imrét ezúttal 'magyar származású' Nobel-díjas írónak sikerült titulálni. A hibát később kijavították.

A Magyar Televízió október 11-i esti Híradója Orbán Viktor és Angela Merkel csütörtöki találkozójáról, az azt követő sajtótájékoztatóról adott tudósítást Berlinből.

A sajtótájékoztatót követő táblás tüntetésről is beadtak néhány képkockát. A Németországban élő magyarok Orbán Viktor és rendszere ellen tüntettek a kancellária előtt.

Ezután következett az a blokk a tudósításban, hogy Orbán Viktor előadást tartott az átalakuló Európáról és a magyar kormány politikájáról.

Ekkor hangzott el, hogy az előadáson ott volt "a magyar származású Nobel-díjas író, Kertész Imre is". A vágóképen a magyar írót támogatják, amint éppen felállni készül.

Az inkriminált részlet a tudósításban 2.55 táján hallható.

Az MTVA vezetőit megkérdeztük arról, hogy tévedés történt-e, vagy a közmédia valóban magyar származású írónak tartja a Nobel-díjas magyar írót. Várunk a válaszra.

Tudósítói pontatlanság

Az MTVA azt válaszolta, hogy a Hírigazgatóság korrigálta a tudósítói pontatlanságot. Egyúttal kérték kollégájukat a
pontosabb megfogalmazásra. "Kertész Imrét természetesen Nobel-díjas magyar írónak tekintjük. Éppen a napokban volt 10 éve, hogy az irodalmi Nobel-díjat elnyerte, amihez az MTVA ezúton is gratulál" - közölte a közmédia sajtóirodája.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.