'Lejárt Fidesz-lemezek' Újbudán

Az Újbuda jövőjéről szóló elképzeléseit kellene bemutatnia a XI. kerületi Fidesznek, nem pedig "rég lejárt lemezekkel, hazug állításokkal" a polgármestert támadni - maga Molnár Gyula reagált így Rétvári Bence KDNP-s és Sölch Gellért fideszes önkormányzati képviselők állításaira.

Molnár Gyula, Újbuda szocialista polgármestere lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a fideszes politikusok "újra feltették a régi, lassan kopottasnak tűnő lemezt, de a lemezjátszó tűje mintha megakadt volna a személyemmel kapcsolatos hazug állításokat tartalmazó fideszes slágernél".

A két ellenzéki képviselő, Rétvári Bence és Sölch Gellért a szerintük a XI. kerület szocialista vezetői által megígért, de nem megvalósított beruházásokat és korrupciógyanús vagyongazdálkodási ügyeket vették sorra a Hadik kávéház előtt tartott szerdai sajtótájékoztatójukon. Rétvári Bence és Sölch Gellért nokiás telefondobozokból kínálta süteménnyel a sajtó képviselőit.

Az ellenzéki képviselők példaként említették a félkész (egyébként a közeljövőben átadandó - a szerk.) Hadik kávéházat, a Móricz Zsigmond körtéri Gomba felújítását (a beruházás már lezárult tervpályázatáról, s 2011-es tervezett átadásáról lapunkban többször beszámoltunk - a szerk.), a máig befejezetlen Tüskecsarnokot (ennek sorsa az államtól függ - a szerk.), valamint az 1-es villamos útvonalának Újbuda felé történő meghosszabbítását. (Ez utóbbiról épp ma tárgyal a kérdésben amúgy illetékes Fővárosi Közgyűlés - a szerk.)

Szóltak arról is, hogy szerintük a Lágymányosi-öböllel kapcsolatban és a Kopaszi gáttal kapcsolatos ügyben az ügyészségi gyanú szerint milliárdos kár érhette a kerületet. (Néhány hete a Népszabadság számolt be arról a máig szemérmesen elhallgatott ügyészségi anyagról, amelyben bűncselekmény hiányában megszünteték a helyi Fidesz feljelentése nyomán indult nyomozást, minden pontban elutasítva a feljelentő állításait, egyúttal igazolva a fejlesztés létjogosultságát, törvényességét - a szerk.)

Minderre Molnár Gyula úgy reagált, tudja, hogy "Újbuda valós problémáiról és jövőjéről nehezebb beszélni, mint egy Nokia-dobozos poénnal megörvendeztetni a szimpatizánsokat és a baráti sajtót". A polgármester rámutatott: a Fidesz újbudai politikusai "hónapok, de inkább évek óta mondják ugyanazt a tíz tőmondatot, közben pedig jelentéktelen sajtószerepléssel vagy egy közepesnek se mondható geggel próbálják elhessegetni maguktól a tervezés felelősségét".

Hozzáfűzte: nem szeretne beleszólni a Fidesz belső ügyeibe, de egyes politikusoknak azt javasolja, hogy kampányidőszakban is csak a legszükségesebb és a politikai talpon maradásukhoz, esetleges későbbi előmenetelükhöz nélkülözhetetlen negatív nyilatkozatokat tegyenek. "Kísérletképpen pedig próbáljanak meg a következő egy hónapban pozitív és gondolatokban gazdag javaslatokat megfogalmazni, hogy végre ne lezárt nyomozásokról, fővárosi beruházások csúszásáról, Demszky Gáborról, Gyurcsány Ferencről vagy Hagyó Miklósról, hanem Újbuda valós problémáiról, jövőjéről tudjunk beszélni" - áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.