'Kotlott rajta a miniszterelnök úr, s kikelt a csoda'

Az MSZP szerint koncepciózus a 2006 őszi eseményekről készült Balsai-jelentés. Nyakó István szocialista képviselő kérdésesnek tartja, miért épp most került napirendre ez a téma: a jelentés már fél éve elkészült, ennyit "kotlott rajta miniszterelnök úr, (...) s kikelt a csoda."

Nyakó István szocialista képviselő a parlament alkotmányügyi bizottságának hétfői ülése közben tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, felmerült több párt képviselőjében is a kérdés, hogy miért most került napirendre ez a téma. A jelentés már fél éve elkészült; ennyit "kotlott rajta miniszterelnök úr, (...) s kikelt a csoda, megtekinthettük" - fogalmazott, hozzátéve: ez minden, csak nem egy pártatlan jelentés.

Az ellenzéki politikus szerint inog "az Orbán-rendszer", amely társadalompolitikailag súlyosan hibás és bűnös politikát folytat, gazdaságpolitikailag pedig egész egyszerűen megbukott. Amikor már többször, a parlamentben, a különböző bizottságokban górcső alá vették a 2006-os eseményeket, akkor kit érdekel az országban még egyszer, ugyanaz a színjáték? - kérdezte Nyakó István.

Szerint azok a valóságos kérdések, hogy mi lesz az egészségüggyel, a rezidensekkel, marad-e orvos az országban, mi van a munka törvénykönyvével, a devizában, forintban eladósodottakkal, illetve, hogy mi lesz a nyomorral észak-kelet Magyarországon.

Kitért arra, hogy a bizottsági ülésen az is elhangzott, az MSZP országgyűlési képviselői személy szerint felelősek azért, ami 2006-ban történt az utcákon. Most már csak azt várja, hogy az országgyűlési képviselőik is megkapják az idézésüket valahová - mondta.

Megjegyezte: elvárta volna, hogy egy ilyen kérdésben Navracsics Tibor igazságügyi, vagy Pintér Sándor belügyminiszter képviselje a kormányt az ülésen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.