Uzsorások BAZ megyében: temetőbe juttatlak!

A címben szereplő "kedves" szavakkal ösztönözték az uzsorakamatra kölcsönadott pénz visszafizetésére ügyfeleiket egy miskolci család tagjai. Borsod megyében jelenleg közel ötven hasonló ügyben folyik eljárás.

– Kezed-lábad töröm, és a temetőbe juttatlak! – így fenyegették ügyfeleiket azok a miskolci uzsorások, akik családok szorult helyzetét kihasználva hatalmas kamatokra adtak kölcsönt, s azt erőszakkal is igyekeztek behajtani.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatása szerint a miskolci Vasgyári Rendőrőrs munkatársai adatszerző és bűnelemző tevékenység révén jutottak nyomára annak az "uzsorás klánnak", amelynek tagjai nehéz sorban lévő embereknek adtak kölcsön pénzt, s 50, 70, nem ritkán 100 száz százalékkal megemelt törlesztést vártak viszon. Amennyiben a követelésüket nem tudták behajtani, adósaikat kezük, lábuk eltörésével s életük elleni közvetlen fenyegetéssel próbálták jobb belátásra bírni. A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők az arra rászoruló sértetteknek 2009 óta rendszeresen öt- és kétszázezer forint közötti összegeket adtak kölcsön.

A Miskolci Rendőrkapitányság a Készenléti Rendőrség munkatársainak bevonásával a napokban elfogta a 49 éves apát, valamint 27 és 24 éves fiait, s a bíróság döntött előzetes letartóztatásukról. Megtudtuk: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrség jelenleg 47 ügyben, 83 gyanúsítottal szemben folytat eljárást uzsora-bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.