MDF-keringő: Katona vendég sem lehet az országos gyűlésen

Katona Kálmán nem megy el az MDF szombati országos gyűlésére, mert vendégként sem vehet rajta részt, Pettkó András azonban valószínűleg ott lesz.

Katona Kálmán nem megy el a Magyar Demokrata Fórum (MDF) szombati országos gyűlésére, mert vendégként sem vehet rajta részt, Pettkó András azonban valószínűleg ott lesz. Erről a független képviselők szerdán nyilatkoztak.

Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke múlt hét szerdán jelentette be, hogy az országos választmány többségi szavazata szerint azzal, hogy Katona Kálmán, Pettkó András és Hock Zoltán nemet mondott a parlamenti frakció megalakítására, az alapszabály értelmében törölte párttagságát.

A párt szombati országos gyűlésén Dávid Ibolya pártelnök mellett az MDF teljes elnöksége bizalmi szavazást kér a küldöttektől. Katona Kálmán elmondta: ha az országos gyűlés egy tagja meghívná, akkor vendégként is részt vehetne szombaton. Azonban úgy tudja, hogy most nem lesznek vendégek az országos gyűlésen. "A félelemnek egyik szép példája, hogy az országos gyűlésen vendégek nem lesznek" - jelentette ki.

Katona Kálmán és Pettkó András is azt mondta az MTI-nek: még nem kapták meg a határozatot párttagságuk törléséről. Az országos választmány határozatát követő napon, múlt csütörtökön Hock Zoltán úgy nyilatkozott: "az eljárás ízléstelen és  törvénytelen. (...) A távollétünkben, napirend nélkül hozták meg ezt a sunyi döntést, mert nem mertek szembenézni velünk". Mint mondta, az országos gyűléshez, az MDF tagságához fordulnak fellebbezésükkel. Ha ott is alulmaradnak, akkor jogi útra terelik a kérdést, hiszen nem érzik magukat "sem bűnösnek, sem árulónak".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.