'Hunvald többször hazudott a tévéinterjúban'

A főügyészség szerint az sem igaz, hogy az ingatlanügyek miatt eddig csak egyszer hallgatták volna ki a február óta előzetesben ülő polgármestert. Az ártatlanságát hangoztató Hunvald egyes bűncselekmények elkövetését lényegében már be is ismerte.

Többször nem mondott igazat Hunvald György a televíziós interjújában a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint. Fazekas Géza az Inforádiónak azt mondta: nem igaz például az, hogy Hunvald Györgyöt az ingatlanügyek miatt csak egyszer hallgatták ki február óta.

A VII. kerület első embere az ATV-nek vasárnap adott interjújában úgy fogalmazott: szerinte ma Magyarországon nem az övé az első olyan ügy, amelyben az ügyészséget "megvezették", különböző vallomások alapján elítéltek embereket, és csak később derült ki az igazság.

A főügyészség úgy látta, hogy a nyomozás szempontjából sérelmes lehet az interjú, ezért azt nem engedélyezte, a nyomozási bíró azonban nem látta akadályát a beszélgetésnek - mondta az InfoRádiónak a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Fazekas Géza szerint eddig hétszer hallgatták ki gyanúsítottként, négy alkalommal megtagadta a vallomástételt.

Egy tanácsadói szerződéssel összefüggésben a fűügyészség hűtlen kezelés és okirat hamisítás megalapozott gyanúját közölte Hunvald Györggyel, aki a bűncselekményeket lényegében elismerte - fogalmazott a szóvivő, aki szerint az sem elfogadható, hogy a gyanúsított bizonyítékokat vont kétségbe. A nyomozás az eljárás nem nyilvános szakasza, éppen ezért a bizonyítékokat a gyanúsított és ügyvédje csak a nyomozás végén, az iratismertetésnél ismerheti meg - hangsúlyozta Fazekas Géza, aki hozzátette: a bizonyítékok mérlegelésének és ütköztetéseének nem a sajtón keresztül kell történnie.

A szóvivő kiemelte: számos bizonyíték áll a főügyészség rendelkezésére, és amint egy bűncselekmény gyanúja megalapozottá válik, azt az ügyészség soron kívül közli a gyanúsítottal. Hunvald György azt is kifogásolta az interjúban, hogy az ügyészség nem adott helyt azoknak a bizonyítási indítványoknak, amelyek ártatlanságát támasztanák alá, és hozzátette: megtévesztették a vádhatóságot, mert ő ártatlan. Valóban több beadvánnyal élt Hunvald György, közülük többet el is fogadott az ügyészség - cáfolta a polgármestert Fazekas Géza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.