'Hulladékhegyen innen és túl"

Szépírói pályázatot hirdet a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. iskolások számára, akik bármilyen hulladékkal kapcsolatos témában megfogalmazhatják gondolataikat. Írhatnak a kukásember, az utcaseprő vagy a hídmosó életéről, a kukásautó kalandjairól, a hulladék történetéről és még számos más témáról. A zsűri elnöke Csukás István, Kossuth-díjas író lesz.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. idén  április 11-én, első alkalommal meghirdetett Szépírói pályázatán általános és középiskolás diákok indulhatnak különböző műfajokban. Az alsótagozatosok versben, mesében vagy dalszövegben, a felsőtagozatosok ezeken kívül novellában is, a középiskolások pedig versben vagy bármilyen epikus műfajban megfogalmazhatják gondolataikat a környezetvédelemről, a hulladékkezelésről. Ihletet elsősorban az FKF Zrt. tevékenységi köréből lehet meríteni. A hulladék, a kukásautó, a kukásember, a hulladékégető, a hókotró és még számos más kiindulópont kínálhat lehetőséget arra, hogy az alkotni vágyó fiatalok megfogalmazzák, mi történik a „Hulladékhegyen innen és túl”.

A társaság, valamint a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) Zrt. arról tájékoztatta lapunkat: a pályázatokat szeptember 16-ig kell elküldeni, terjedelmük legfeljebb öt, kézzel vagy számítógéppel írott A/4-es oldal lehet. A zsűri elnöke Csukás István, Kossuth-díjas író lesz, aki legendás mesekönyveivel nem csak a gyermekekkel, hanem a felnőttekkel is megszerettette az irodalmat. A zsűri tagjai közt lesz Karafiáth Orsolya, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett írónő, Finy Petra meseírónő, Thurzó Réka, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. kommunikációs munkatársa és Orendi Éva, az FKF Zrt. PR-főmunkatársa. A legjobb pályaműveket beküldők mind a három korosztályban díjakban részesülnek és öko-foglalkozásokon vehetnek részt.

Az FKF Zrt. elsődleges és legfontosabb feladatait elsősorban a hulladékgazdálkodással és köztisztasággal kapcsolatos tevékenységek jelentik. A közelmúltban a társaság átfogó CSR-kampányt (vállalatok társadalmi felelősségvállalásának angol rövidítése – a szerk.) indított annak érdekében, hogy minél több gyermekkel megismertesse a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés gondolatát.

A Szépírói pályázattal az társaság tovább szeretné erősíteni CSR tevékenységét és felhívni a figyelmet arra, hogy a hulladékot a szépirodalomban is „újra lehet hasznosítani”. A „Hulladékhegyen innen és túl” címet viselő pályázat lehetőséget kínál a gyermekeknek arra, hogy kibontakozzanak és szépirodalmi formában is megfogalmazzák gondolataikat a környezetvédelemről. A verseny célja, hogy a gyermekekben és rajtuk keresztül a felnőttekben akár játékos formában is tudatosuljon, milyen fontos részét képezi életünknek a hulladékkezelés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.