"Hazug vádak" a debreceni közpénzosztogatásról

A Fidesz szerint hiteltelenek az MSZP hazug vádjai, hiszen éppen a kormányzásba belebukott szocialisták járnak az élen a legkülönfélébb korrupciós bűncselekményekben - reagált a párt az MSZP debreceni végkielégítési vádjaira.

A Fidesz helyettes szóvivője, Cser-Palkovics András közleménye szerint hiteltelenek az MSZP hazug vádjai, hiszen éppen a kormányzásba belebukott szocialisták járnak az élen a legkülönfélébb korrupciós bűncselekményekben, jelenleg is számos MSZP-s, illetve MSZP-közeli ember élvezi emiatt a büntetés-végrehajtási intézmények vendégszeretetét.

Kósa Lajos polgármester először csütörtökön válaszolt a szocialistáknak, akkori közleményében egyebek mellett azt írta, hogy a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. tagvállalati vezetőinek premizálása a jogszabályokban meghatározottak szerint, illetve a vezetőkkel kötött megállapodások értelmében történt.

A polgármester szerint a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Park (DIIP) Kft. távozó ügyvezetője részére fizetett juttatások 15 millió 247 ezer forinttal növekedtek meg 2007-hez képest, mely a távozásával kapcsolatos juttatásokat takarja.

Csányi János volt színházigazgató esetében a Csokonai Színházban felhalmozott "hiány" nem valamiféle szándékos károkozásból, hanem egy szakmai program eredeti elképzelésektől eltérő - öt év helyett egy-másfél év alatt történő -, gyorsabb végrehajtásának szándékából és kísérletéből fakadt - írta Kósa Lajos.

Hozzátette, hogy a szándékkal egyet nem értve és a kísérlet kudarcából okulva szüntették meg az igazgató munkaviszonyát. Megjegyezte, hogy Csányi János a távozásakor akkora összeget kapott, amekkorát a közalkalmazottakra vonatkozó törvények meghatároztak.

Kósa Lajos vasárnap esti újabb közleményében azt írja: aki tudni szeretné, mit tenne a Fidesz, ha kormányon lenne, nyugodtan  ellátogathat Debrecenbe, ahol még Szabó Zoltán is láthatná, mi történt az alatt az idő alatt, amely alatt a szocialista-szabad demokrata koalíció a tönk szélére juttatta az országot.  A polgármester emlékeztetett, hogy az Állami Számvevőszék 2008  decemberében ellenőrizte Debrecent, s a "város gazdálkodását és működését teljesen rendbenlévőnek találta".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.