'Harrach Péter vagyok és szenvedélybeteg'

Nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárnak Harrach Pétertől, a KDNP frakcióvezetőjétől.

Nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárnak Harrach Pétertől, miután a kormánytag a HírTV riporteri kérdésére, hogy mit gondol Harrachnak, a dohányzás szigorításáról szóló javaslat fölpuhítására tett kísérletéről, azt válaszolta:„úgy vélem, hogy egy kereszténydemokrata politikushoz sokkal jobban illet volna az a megnyilatkozás, hogy Harrach Péter vagyok és szenvedélybeteg és a böjti időszakban gyakorolni fogom az önmegtartoztatást, amit a vallásom üzen nekem".

Úgy tudni, az eü-államtitkár ezért a kitételért végül több fórumon is nyilvánosan megkövette a KDNP frakcióvezetőjét.

Az ügy előzménye, hogy Harrach Péter korábban a dohányzást szigorító, parlament előtt lévő indítvánnyal magánvéleményként azt mondta: minden vendéglátó-ipari egységben és minden munkahelyen lehetőséget kell biztosítani arra, hogy zárt térben, másokat nem zavarva, akik úgy gondolják, hogy elszívnak egy szál cigarettát, azt megtehessék.

Hozzátette: a dohányzás káros, de a társadalom számára a fanatikus megoldások talán legalább annyira károsak. "Nem szeretek füstös helyiségben vacsorázni, de ugyanúgy nem szeretem, ha megtiltják nekem, hogy utána elszívjak egy szál cigarettát" - fogalmazott Harrach Péter. Ez pedig adott esetben azt jelenti, hogy rossz döntéseket is hozhatunk, "mindenkinek joga van arra, hogy elszúrja az életét" - tette hozzá a KDNP-s politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.