A Fidesz a kormány befőttes üvegéről

A kormány, miután elvette a 13. havi nyugdíjat, befagyasztotta a családi pótlékot, megemelte az adókat, azt hiszi, "attól, hogy körbeadják a befőttes üveget, bármilyen problémát meg tudnak oldani" - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője .

Az embereknek tisztességes fizetést adó tisztességes munkára, és nem alamizsnára van szükségük; a kormány azonban ehelyett semmibe veszi, megalázza őket - közölte Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján a kormány által ismertetett  szociális kríziskezelő programra reagálva.

A kormány, miután elvette a 13. havi nyugdíjat, befagyasztotta a családi pótlékot, lerövidítette a gyedet és a gyest, megemelte az adókat, azt hiszi, "attól, hogy körbeadják a befőttes üveget, bármilyen problémát meg tudnak oldani" -  fogalmazott.

Az embereket nem lehet mindenfajta ötlettel átvágni, a családok ugyanis pontosan tudják, hogy a problémáik megoldására nem ezek az  intézkedések jelentik a megoldást. Hozzátette: átverések és látványakciók helyett új társadalom- és gazdaságpolitikára lenne szükség Magyarországon.

Az ingatlanadóval kapcsolatban úgy vélekedett: a szerdai kormányszóvivői tájékoztató után még inkább elmondható, hogy szinte teljesen mindegy, mit mond ebben a kérdésben a kormány, hiszen "a kormányszóvivő saját bevallása szerint nem felkészült a kérdésben, és nem tudja, miről is beszél, azaz nem is tudja pontosan a kormány, hogy miről beszél."

Másrészt látható, hogy az MSZP és az SZDSZ ismét összeborult, most éppen az ingatlanadó kérdésében. "Ami ma még 30 millió forint, az rövidesen egymillió vagy még annyi sem lesz" - mondta Cser-Palkovics András, aki ezzel Kóka János SZDSZ-frakcióvezetőnek az ingatlanadóról szóló javaslathoz benyújtott egyik módosító indítványára utalt. Az - mint mondta -  egymillió forintról szól. "Az SZDSZ nélkül pedig nincs ingatlanadó.  (...) Kóka János módosító indítványában van a valóság" - tette hozzá a helyettes szóvivő.

A Fidesz újra és újra el fogja mondani, hogy amint lehetőségük lesz, eltörlik ezt az adónemet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.