'Fasiszta mozgalmárok' térítették el Mesterházyt Győrött

Győr sétálóutcája helyett egy, az utolsó pillanatban történt helyszínmódosítással egy lakótelepen osztott virágot pénteken, a nőnap alkalmából a szocialista miniszterelnök-jelölt.

Nem a pár méterre álló Jobbik-stand miatt módosították a helyszínt, hanem azért, mert "szélsőjobboldali, fasiszta mozgalmárok úgy gondolták, hogy az a helyes, ha szétvernek egy ilyen rendezvényt, a szó nem fizikai értelmében" - nyilatkozta az MTI-nek Mesterházy Attila. A szocialisták miniszterelnökjelöltje hozzátette, a korteskedés ideje alatt az első ilyen eset, amivel találkozik.

Az eredeti helyszínen néhány, a győri bejegyzésű Nemzeti Munkáspárt zászlóját lobogtató fiatal jelent meg péntek délben, egyikük hangosbeszélőn többször megismételte, hogy "magyar ember az MSZP-re nem szavaz", ez heves tiltakozást váltott ki több, Mesterházy Attilára váró helyi nyugdíjasból.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje újságíróknak beszélt arról is: kampánytapasztalatai eddig pozitívak, "mindig többen jönnek el a rendezvényeinkre, mint amennyire a szervezők számítanak", a jelöltállításhoz szükséges számú ajánlószelvényt egy-két alatt sikerült összegyűjteniük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.