'Elmarad az őszi önkormányzati választás'

Az MSZP szerint a Fidesz az őszi önkormányzati választások elhalasztására készül, ha önállóan, vagy a Jobbik segítségével kétharmados többséget szerez a parlamenti választásokon.

Nyakó István, az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, ha a Fidesznek meglesz a kétharmados lehetősége, legkorábban 2011 őszén vagy 2012-ben lehet önkormányzati képviselőket választani. A helyhatósági voksolás elhalasztása mellett szól ugyanis, hogy a Fidesz kormányra kerülése után olyan országos méretű megszorításra készül, amely rontaná esélyeit az őszi választásokon, ráadásul addig korábbi ígérete ellenére sem tudna segíteni a tömegesen eladósodott jobboldali önkormányzatokon.

A szocialista politikus közölte: Orbán Viktor teljhatalomra készül, és ha ezt eléri, úgy az állampolgárok életének "egyetlen szegletét sem hagyja érintetlenül". A legnagyobb ellenzéki párt vakon kéri a választópolgárok szavazatát, miközben programjából szándékosan egyetlen részletet sem közöl.

Nyakó István ezt alátámasztandó emlékeztetett arra, hogy a Fidesz terveiről beszélő Mádi László parlamenti képviselőt "leradírozták", míg Varga Mihály volt pénzügyminisztert időleges némasággal büntették. Megjegyezte: Semjén Zsolt, a KDNP elnöke egy január eleji nyilatkozatában azt mondta, hogy a Fidesz-KDNP az elmúlt években mindent egy célnak, a károkozásnak, az amortizációnak rendelt alá, azzal az alapvetéssel, hogy "minél rosszabb az országnak, annál jobb Orbán Viktornak".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.